Απαγορεύτηκε η πώληση και κατανάλωση κρέατος άγριων ζώων στη Γουινέα

Απαγορεύτηκε η πώληση και κατανάλωση κρέατος άγριων ζώων στη Γουινέα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Γουινέας απαγόρευσαν σήμερα την πώληση και την κατανάλωση κρέατος άγριων ζώων καθώς άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από τον ιό του Έμπολα στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του αιμορραγικού πυρετού στους 61. Οι χιμπατζήδες, οι πίθηκοι, οι νυχτερίδες, οι αντιλόπες, οι σκαντζόχοιροι και οι αρουραίοι θεωρούνται "λιχουδιές" στη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής. Ωστόσο, αυτά τα ζώα του δάσους είναι επίσης πιθανοί φορείς του ιού Έμπολα.

 Οι υπηρεσίες υγείας της γειτονικής Λιβερίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν άλλο ένα κρούσμα του ιού. Στις αρχές της εβδομάδας είχαν αναφέρει ότι υπάρχουν 11 ύποπτα κρούσματα και πέντε θάνατοι στις περιφέρειες Ζορζόρ, Λόφα και Φόγια, κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Γουινέα. Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γουινέα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, έφτασε τα 100 γεγονός που σημαίνει ότι το ξέσπασμα έχει πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας. Ο Έμπολα είναι ένας από τους πιο μολυσματικούς ιούς και συχνά οι ασθενείς καταλήγουν πολύ γρήγορα αφού δεν υπάρχει κάποια θεραπεία, ούτε έχει αναπτυχθεί κάποιο εμβόλιο για την πρόληψή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή