Αίγυπτος: Σε δίκη 919 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αίγυπτος: Σε δίκη 919 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου παρέπεμψε σήμερα σε δίκη 919 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με διάφορες κατηγορίες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας MENA. Οι νέες δίκες θα πραγματοποιηθούν στη νότια επαρχία Μίνια, όπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δικαστής καταδίκασε 529 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο για συμμετοχή σε ταραχές και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα της πόλης τον περασμένο Αύγουστο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αστυνομικών.

 Σε μια από τις δύο νέες δίκες που ανακοινώθηκαν σήμερα 715 άνθρωποι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου, μεταξύ αυτών και ο πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε με την κατηγορία της δολοφονίας έξι ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας 51 ακόμη στη διάρκεια επιθέσεων εναντίον δημοσίων κτιρίων στις 14 Αυγούστου. Στη δεύτερη δίκη 204 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο Μπαντίε, θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της υποκίνησης στη βία. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία των δικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή