Νέο σκάνδαλο με την Ασφάλεια του Ομπάμα

Νέο σκάνδαλο με την Ασφάλεια του Ομπάμα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Αμερικανοί πράκτορες, επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ολλανδία, διατάχθηκαν να επιστρέψουν εσπευσμένα στις ΗΠΑ, καθώς είχαν βρεθεί… μεθυσμένοι! Αυτό αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Washington Post, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας ένα νέο σκάνδαλο, που συγκλονίζει μια από τις πλέον ευαίσθητες υπηρεσίες ασφαλείας της Αμερικής. Πρόκειται για την περίφημη Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνεται η ασφάλεια του προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, όπως και των προκατόχων τους.

Σύμφωνα με την Washington Post, το προσωπικό του ολλανδικού ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας βρήκε έναν εξ αυτών αναίσθητο στο χολ, σε κατάσταση βαριάς μέθης, το πρωί της Κυριακής, μία ημέρα πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αμερικανική πρεσβεία και τα γεγονότα πήραν τον δρόμο τους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μυστικής Υπηρεσίας, Εντ Ντόνοβαν, επιβεβαίωσε ουσιαστικά το ρεπορτάζ, αναγνωρίζοντας ότι «τρεις υπάλληλοι της υπηρεσίας ανακλήθηκαν στη χώρα για πειθαρχικούς λόγους».

Τον Απρίλιο του 2012, το κύρος της Μυστικής Υπηρεσίας είχε υποστεί άλλο ένα βαρύτατο πλήγμα στην Καρθαγένη της Κολομβίας, την οποία επισκεπτόταν ο Αμερικανός πρόεδρος, προκειμένου να συμμετάσχει σε οικονομική διάσκεψη. Δεκατρείς άνδρες της υπηρεσίας προκάλεσαν μέγα σκάνδαλο, καθώς έφεραν στα δωμάτιά τους πόρνες, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν μία από τις πόρνες έκανε σκηνή στο χολ του ξενοδοχείου, διαμαρτυρόμενη διότι ο πελάτης της αρνούνταν να της καταβάλει τα συμφωνηθέντα. Παρά τους «αποκεφαλισμούς» και τις αλλαγές στον κανονισμό της υπηρεσίας που ακολούθησαν, η επιθυμητή κάθαρση δεν επήλθε, όπως μαρτυρεί το νέο επεισόδιο στην Ολλανδία. Οι τρεις πράκτορες ανήκαν σε επίλεκτη μονάδα της υπηρεσίας, τη λεγόμενη «Ομάδα Αντεπίθεσης» (CAT), αποστολή της οποίας είναι να καταδιώξει τους δράστες σε περίπτωση επίθεσης κατά του προέδρου ή της αυτοκινητοπομπής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή