Διασκορπισμένα στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό 300 αντικείμενα

Διασκορπισμένα στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό 300 αντικείμενα

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριακόσια αντικείμενα που επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ινδικού Ωκεανού εντόπισαν δορυφόροι από την Ταϊλάνδη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα αντικείμενα, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA), Ανοντ Σνιντβονγκς, έχουν μέγεθος από δύο έως δεκαπέντε μέτρα και είναι διασκορπισμένα σε μια περιοχή έκτασης 2.700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ.

"Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους", πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκε στη Μαλαισία.

Οι εικόνες του γαλλικού δορυφόρου είχαν εντοπίσει την παρουσία 122 επιπλεόντων αντικειμένων σε μια περίμετρο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, εντός της περιοχής των επιχειρήσεων που καθορίστηκε από τις εμπλεκόμενες στις έρευνες χώρες.

Καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι οδήγησαν σήμερα στη διακοπή των ερευνών για το Boeing 777 της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, που φέρεται ότι συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανεστάλησαν σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

"Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για παγετό, ισχυρές αναταράξεις και σχεδόν μηδενική ορατότητα", δήλωσε ο πλωτάρχης Άνταμ Σάντζ, ο αξιωματικός που είναι επικεφαλής του αεροσκάφους P-8 Poseidon του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού — του πλέον εξελιγμένου ερευνητικού αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίζει υποβρύχια, αλλά και πλοία καθώς είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ανίχνευσης.

Το αεροσκάφος αυτό μετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο Μπόινγκ καθώς μπορεί να "σαρώνει" την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας και να εντοπίσει έτσι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών.

Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω κακοκαιρίας.

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων από τις κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες

Κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των επιβαινόντων του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που θεωρείται ότι συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι οικογένειες επτά επιβατών έλαβαν την Τρίτη 4,17 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 488.000 ευρώ) ως αποζημίωση, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, η "China Life" και μετέδωσε το πρακτορείο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην πτήση MH370 επέβαιναν 32 πελάτες της και εκτιμά ότι η συνολική αποζημίωση που θα καταβάλει θα ανέρχεται σε περίπου 9 εκατομμύρια γιουάν (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ).

Η ασφαλιστική εταιρεία "New China Life Insurance" θα αποζημιώσει τις οικογένειες εννέα πελατών της που επέβαιναν στο αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines με περίπου ένα εκατομμύριο γιουάν, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Ζανγκ Χονγκσιά των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σανγκάη, η "China Pacific Insurance", ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 525.000 γιουάν, μετέδωσε το Νέα Κίνα, ενώ η ασφαλιστική "Sunshine Insurance" αποζημίωσε με 500.000 γιουάν τους συγγενείς τριμελούς οικογένειας που επέβαινε στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

Περισσότεροι από 150 από τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 ήταν Κινέζοι.

Χθες έγινε γνωστό ότι η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law με έδρα το Σικάγο κατέθεσε αγωγή στις ΗΠΑ κατά της Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing εκπροσωπώντας τον θείο (και όχι τον πατέρα όπως ανέφερε αρχικά το σχετικό Δελτίο Τύπου) ενός ινδονήσιου επιβάτη της πτήσης. Πρόκειται για τον Τζανουάρι Σιρεγκάρ, τον θείο του Φιρμάν Τσάντρα Σιρεγκάρ, και δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Σήμερα η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να εκπροσωπήσει τις οικογένειες περισσότερων από των μισών επιβαινόντων.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος Μόνικα Κέλι της Ribbeck Law, η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με μέλη των οικογενειών των θυμάτων σε πολλές χώρες και αναμένει να εκπροσωπήσει σχεδόν τους μισούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Μαλαισίας The Star.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα αυτά, εκπρόσωπος της Malaysia Airlines, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε σήμερα: "Δεν έχω πληροφορίες για συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης αυτής που να κατέθεσαν αγωγή, αλλά είναι δικαίωμά τους αν το επιθυμούν". "Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αγωγή αν κατατεθεί", πρόσθεσε η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή