«Συμμαχία» Πούτιν – Στίβεν Σίγκαλ για λαϊκή γυμναστική

«Συμμαχία» Πούτιν – Στίβεν Σίγκαλ για λαϊκή γυμναστική

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Την επαναφορά προγράμματος λαϊκής γυμναστικής, από τη σοβιετική εποχή, σχεδιάζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εμπνευόμενος από τον αριθμό-ρεκόρ μεταλλίων που εξασφάλισαν οι Ρώσοι στο Σότσι, αλλά και επηρεαζόμενος από τον αμφιλεγόμενο Αμερικανό «δάσκαλο» πολεμικών τεχνών Στίβεν Σίγκαλ. «Εξετάζουμε τους τρόπους με τους οποίους θα προσελκύσουμε τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών μας σε πρόγραμμα τακτικής σωματικής άσκησης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε χθεσινές του δηλώσεις. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει στον νου ανάλογο πρόγραμμα του 1931, όταν το σταλινικό καθεστώς εισήγαγε την υποχρεωτική γυμναστική για πολίτες κάθε ηλικίας, σε σχολεία και χώρους εργασίας. Το φιλόδοξο πρόγραμμα, εκτός από προπόνηση στο τρέξιμο, στην κολύμβηση, στο σκι, στην αναρρίχηση και τη σουηδική γυμναστική, προετοίμαζε τους πολίτες της ΕΣΣΔ και για το πεδίο της μάχης, με εξάσκηση στη σκοποβολή και τη ρίψη χειροβομβίδων.

Ο Στίβεν Σίγκαλ, που απολαμβάνει τον θαυμασμό του Ρώσου προέδρου, καθώς και των περισσότερων από την τάξη των Ρώσων ολιγαρχών, είχε δηλώσει σε περυσινή του συνέντευξη: «Πρέπει να πω ότι δεν γνωρίζω τον Βλαντιμίρ Πούτιν πολύ καλά, αλλά τον ξέρω αρκετά καλά για να πω ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηγέτες του κόσμου, αν όχι ο σπουδαιότερος». Σε επίσκεψή του στη Ρωσία στα μέσα του μήνα, ο Σίγκαλ συναντήθηκε με τον Πούτιν, για να δηλώσει ότι το πρόγραμμα λαϊκής γυμναστικής «κατέστη αναγκαίο για τους Ρώσους, εφόσον επιθυμούν να προστατεύσουν τις οικογένειες και την πατρίδα τους». Στο πλαίσιο της προώθησης του προγράμματος γυμναστικής, Πούτιν και Σίγκαλ περιηγήθηκαν σε νεόδμητο αθλητικό κέντρο έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα, όπου τους υποδέχθηκε πλήθος μικρών ένστολων μαθητών, παραπέμποντας άμεσα στις σκηνοθετημένες τελετές ενθουσιασμού των ετών του Στάλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή