Ουκρανία: Ο Βιτάλι Κλίτσκο δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

Ουκρανία: Ο Βιτάλι Κλίτσκο δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο, ένας από τους επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού κινήματος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου και θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του δισεκατομμυριούχου Πέτρο Ποροσένκο΄.

Η αποχώρηση του Κλίτσκο και η ανακοίνωση του Ποροσένκο αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές δημιουργούν το σκηνικό για μια μάχη ανάμεσα στον άνθρωπο που είναι γνωστός ως ο "Βασιλιάς της Σοκολάτας" και την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο.

"Οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να παρουσιάσουν ένα κοινό υποψήφιο. Πρέπει να είναι ένας υποψήφιος που να διαθέτει την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη", δήλωσε ο Κλίτσκο στη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματός του στο Κίεβο. "Σήμερα ο υποψήφιος αυτός, κατά την άποψή μου, είναι ο Πέτρο Ποροσένκο. Προτείνω να υποστηρίξουμε τον Πέτρο Ποροσένκο ως κοινό υποψήφιο των δημοκρατικών δυμάμεων στις προεδερικές εκλογές", πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως ο ίδιος σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Κιέβου.

Τα μέλη του κόμματός του πρόκειται να επικυρώσουν την επιλογή αυτή με ψηφοφορία εντός της ημέρας.

Ο 42χρονος πυγμάχος είχε δηλώσει πως θέλει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά στις δημοσκοπήσεις προηγούνταν ο Ποροσένκο. Ο 48χρονος αυτός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes σε 1,6 δισεκ. δολάρια και η αυτοκρατορία του εκτείνεται από τη σοκολάτα μέχρι τα μέσα ενημέρωσης, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του χθες το βράδυ. Υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα "νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό στρατό που θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ακεραιότητα του κράτους". Ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2009 ως το 2010, υπό τον φιλοευρωπαίο πρόεδρο Βίκτορ Γιουστσένκο, και στη συνέχεια υπουργός Οικονομίας από το Μάρτιο ως το Νοέμβριο του 2012 υπό τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή