MH370: Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες πιλότων – πύργου ελέγχου

MH370: Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες πιλότων – πύργου ελέγχου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται  οι έρευνες της θαλάσσιας περιοχής ανοικτά του Περθ, όπου φαίνεται ότι κατέληξε η πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Πιρς ότι η αναζήτηση του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε «δεν έχει χρονικό όριο», παρότι οι μέχρι σήμερα προσπάθειες είναι άκαρπες. «Η ένταση και το μέγεθος της προσπάθειας ενισχύεται», τόνισε ο Αμποτ, επισημαίνοντας ότι αυτό το χρωστούν στις οικογένειες των συγγενών των επιβατών.

«Η συγκέντρωση των στοιχείων που διαθέτουμε υποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος χάθηκε στον νότιο Ινδικό», επισήμανε, επίσης, ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι δεν πιστεύει πως ο Μαλαισιανός ομόλογός του Ρετζίπ Ραζάκ, ο οποίος θα επισκεφθεί το Περθ τις ερχόμενες ημέρες, βιάστηκε να κάνει πριν από μερικές ημέρες τη σχετική ανακοίνωση. Ταυτόχρονα η Κίνα, χαλαρώνοντας τη σκληρή στάση της, παραδέχεται, μέσω της εφημερίδας China Daily, ότι είναι κατανοητό ότι δεν δημοσιοποιούνται ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και η κοινή γνώμη δεν πρέπει να κατηγορεί τη Μαλαισία για συγκάλυψη. «Πρέπει να δεχθούμε ότι το αεροσκάφος κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Καθώς οι μέρες που θα εκπέμπει σήμα το μαύρο κουτί του αεροπλάνου λιγοστεύουν, η αναζήτησή του έχει γίνει αγώνας με τον χρόνο. Το προσεχές διάστημα θα καταπλεύσει στην περιοχή των ερευνών και το αυστραλιανό σκάφος Ocean Shield, που μεταφέρει και τον ειδικό ανιχνευτή μαύρων κουτιών.

Τέλος, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το τελευταίο μήνυμα από την πτήση ΜΗ370 προς τον πύργο ελέγχου δεν ήταν «όλα εντάξει, καληνύχτα». Tα τελευταία λόγια ήταν «καληνύχτα, Malaysian 370» και παραμένει άγνωστο ποιος από τους δύο χειριστές μίλησε. Τέλος, οι Μαλαισιανές Αερογραμμές υιοθέτησαν νέα μέτρα ασφαλείας στο πιλοτήριο, σύμφωνα με τα οποία κανείς εκ των δύο χειριστών δεν θα παραμένει μόνος μέσα στο πιλοτήριο. Ακόμα και αν ο ένας πιλότος πάει στην τουαλέτα, ένα άλλο μέλος του πληρώματος θα παραμένει στο πιλοτήριο μέχρι να επιστρέψει.

Audio Transcript MH370 Pilot-ATC BIT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή