Κατηγορίες για προδοσία αντιμετωπίζει ο Περβέζ Μουσάραφ

Κατηγορίες για προδοσία αντιμετωπίζει ο Περβέζ Μουσάραφ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Πέντε κατηγορίες για προδοσία αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο εάν κριθεί ένοχος. Αιτία για το βαρύ κατηγορητήριο είναι η αναστολή του Συντάγματος και η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης το 2007, όταν προσπαθούσε να παρατείνει τη θητεία του. Η υπόθεση είναι πρωτόγνωρη για τα χρονικά της χώρας, αφού είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτατος αξιωματούχος του στρατού εμφανίζεται ενώπιον δικαστηρίου. Στο Πακιστάν, ο στρατός σπάνια αμφισβητείται, είτε από την κυβέρνηση είτε από τη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο Μουσάραφ επιμένει πως είναι αθώος και χθες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ρωτήσω πού είναι η δικαιοσύνη για μένα στην ισλαμική δημοκρατία του Πακιστάν… Εχω μόνο δώσει σε αυτήν τη χώρα και δεν έχω πάρει οτιδήποτε. Προτιμώ τον θάνατο από την παράδοση».

O δικηγόρος του Μουσάραφ ζήτησε άδεια εκ μέρους του πελάτη του για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στο Ντουμπάι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης της χώρας τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Η μητέρα του πεθαίνει, για όνομα του Θεού. Είναι 94 ετών και πολύ άρρωστη», ανέφερε ο Φαρούχ Νασίμ, συνήγορος του Μουσάραφ. Το δικαστήριο, όμως, απάντησε ότι δεν έχει την εξουσία να απομακρύνει το όνομά του από τον κατάλογο της κυβέρνησης, που περιέχει όσους απαγορεύεται να ταξιδέψουν έξω από τη χώρα. Μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται σε θρίαμβο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Παρά τις προειδοποιήσεις του Μουσάραφ ότι η δίκη θα μπορούσε να εξαγριώσει τον στρατό, οι στρατιωτικοί ηγέτες δεν έχουν δείξει διάθεση παρέμβασης. Ο πρώην αρχηγός του πακιστανικού κράτους γύρισε πέρυσι από την εξορία, αποβλέποντας να κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου. Αντίθετα, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά κατηγοριών για δολοφονίες μέχρι και προδοσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή