Αλυτο κινδυνεύει να παραμείνει το μυστήριο με το Mπόινγκ

Αλυτο κινδυνεύει να παραμείνει το μυστήριο με το Mπόινγκ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλυτο κινδυνεύει να παραμείνει το μυστήριο του Μπόινγκ, ανακοίνωσε η Μαλαισία τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζιμπ Ραζάκ μεταβαίνει στην Αυστραλία για να έχει συνομιλίες για τον συντονισμό των ερευνών.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μαλαισία οι έρευνες θα μπορούσαν να διαρκέσουν επ’ αόριστον.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο οι έρευνες να ολοκληρωθούν και να μην έχουμε μάθει τι ακριβώς συνέβη με το Μπόινγκ», δήλωσε ο Καλίντ Αμπου Μπακάρ.

Εξάλλου, τόνισε ότι στην προσπάθεια να σχηματίσουν ένα προφίλ για τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 170 συνεντεύξεις με φίλους και συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος.

Μάλιστα η αστυνομία της Μαλαισίας βάσει αυτών των συνεντεύξεων απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιος από αυτούς που βρίσκονταν στη μοιραία πτήση να εμπλέκεται σε  ενδεχόμενη αεροπειρατεία, σαμποτάζ ή να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη σε μία θαλάσσια έκταση 221.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ωστόσο, η ομίχλη και οι περιστασιακές καταιγίδες ενδέχεται να περιορίσουν την ορατότητα για τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Καθώς οι μέρες που θα εκπέμπει σήμα το μαύρο κουτί του αεροπλάνου λιγοστεύουν, η αναζήτησή του έχει γίνει αγώνας με τον χρόνο. Το προσεχές διάστημα θα καταπλεύσει στην περιοχή των ερευνών και το αυστραλιανό σκάφος Ocean Shield, που μεταφέρει και τον ειδικό ανιχνευτή μαύρων κουτιών.

Τέλος, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το τελευταίο μήνυμα από την πτήση ΜΗ370 προς τον πύργο ελέγχου δεν ήταν «όλα εντάξει, καληνύχτα».

Tα τελευταία λόγια ήταν «καληνύχτα, Malaysian 370» και παραμένει άγνωστο ποιος από τους δύο χειριστές μίλησε. Τέλος, οι Μαλαισιανές Αερογραμμές υιοθέτησαν νέα μέτρα ασφαλείας στο πιλοτήριο, σύμφωνα με τα οποία κανείς εκ των δύο χειριστών δεν θα παραμένει μόνος μέσα στο πιλοτήριο. Ακόμα και αν ο ένας πιλότος πάει στην τουαλέτα, ένα άλλο μέλος του πληρώματος θα παραμένει στο πιλοτήριο μέχρι να επιστρέψει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή