Νέος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Νέος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Χιλή

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών έπληξε την περιοχή της βόρειας Χιλής σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Ο σεισμός, που είναι ο μεγαλύτερος από μια σειρά μετασεισμών που ακολούθησαν τον φονικό χθεσινό σεισμικό χτύπημα μεγέθους 8,2 που έπληξε και πάλι τη βόρεια Χιλή, είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού Ικουίκουε και σχετικά μικρό εστιακό βάθος το οποίο μετρήθηκε περίπου στα 20 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες. Ο σεισμός έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας και προκάλεσε την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι και την εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Χιλή και το γειτονικό Περού.

Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει σοβαρή απειλή για τσουνάμι, αλλά είναι δυνατή η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα τοπικό παλιρροϊκό κύμα.

Οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών αμέσως μετά την εκδήλωση του νέου μεγάλου μετασεισμού. Σε προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών προχώρησε και το γειτονικό Περού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή