Στο Βατικανό η βασίλισσα Ελισάβετ

Στο Βατικανό η βασίλισσα Ελισάβετ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανίδα εστεμμένη, αμέσως μετά την άφιξή της στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσαμπίνο, είχε μεταβεί στο Κυρηνάλιο, όπου συναντήθηκε και γευμάτισε με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Τόσο στην συνάντησή της με τον Ιταλό πρόεδρο, όσο και με τον ποντίφικα, η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε ένα φόρεμα σε ανοικτό μοβ χρώμα, έστω και αν το πρωτόκολλο του Βατικανού, προβλέπει, συνήθως, ενδύματα μαύρου χρώματος. Στα θέματα συζήτησης με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από ιταλικές διπλωματικές πηγές, συμπεριελήφθη και η πρόσφατη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Βατικανό.

Σε ότι αφορά την συνάντηση με τον πάπα, θεωρείται πιθανόν να γίνει αναφορά και στην υπόθεση των νήσων Φόκλαντ- Μαλβίνας. Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι ο πάπας Φραγκίσκος, την περίοδο της ένοπλης κρίσης ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία και την Αργεντινή για της νήσους αυτές, είχε χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της πολιτικής του Λονδίνου. Παράλληλα, ένα ακόμη θέμα που μπορεί να τύχει εμβάθυνσης είναι η πορεία επανένωσης των χριστιανών, από την στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ συναντάται με τον ποντίφικα και ως επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή