Και στο δεύτερο ντιμπέιτ ο Φάρατζ επικράτησε

Και στο δεύτερο ντιμπέιτ ο Φάρατζ επικράτησε

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νικητής και στο δεύτερο ντιμπέιτ απέναντι στον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Νικ Κλεγκ αναδείχθηκε ο επικεφαλής του κόμματος ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας ΙCM για λογαριασμό της εφημερίδας «Γκάρντιαν».

Οι ερωτηθέντες εκλήθησαν να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές πολιτικές τους τοποθετήσεις και να εκτιμήσουν ποιος από τους δύο πολιτικούς κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων. Το 69% θεώρησε ότι αυτός που επικράτησε ήταν ο Φάρατζ, ενώ το 31% θεώρησε ότι ήταν ο Κλεγκ.

O Φάρατζ άρχισε την τοποθέτησή του υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία πρέπει να έχει στενούς εμπορικούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά να μην είναι τμήμα της και παρουσίασε τον Νικ Κλεγκ και συνολικά το πολιτικό κατεστημένο ως εμπόδια στην πορεία της «ανεξαρτησίας» της Βρετανίας. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει να αποκτήσει «δικό της στρατό και ναυτικό» και χαρακτήρισε τη Βρετανία «κουρασμένη από τους ατελείωτους πολέμους στο εξωτερικό». «Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι στρατιωτικές μας επεμβάσεις κάνουν καλό στις χώρες στις οποίες επεμβαίνουμε», είπε.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το δυνατό χαρτί του Φάρατζ, τα επιχειρήματα του Κλεγκ ήταν ισχυρότερα, αφού ο Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι η Βρετανία «πρέπει να χτίζει μια πόλη μεγέθους Μάντσεστερ κάθε λίγα χρόνια». Ο φιλελεύθερος Κλεγκ απάντησε ότι πρόκειται περί ανοησίας, αφού ο πληθυσμός του Μάντσεστερ είναι 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ ολόκληρη την τελευταία δεκαετία έχουν φθάσει στη Βρετανία λιγότεροι από 2 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων οι μισοί έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους. Στο κλείσιμο ο Φάρατζ υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να διαλυθεί δημοκρατικά, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, θα διαλυθεί με άσχημο τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή