Βροχή μηνύσεων κατά Γκέερτ Βίλντερς

Βροχή μηνύσεων κατά Γκέερτ Βίλντερς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε όλη την Ολλανδία τις τελευταίες δύο εβδομάδες εναντίον του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά των Μαροκινών κατοίκων της χώρας. «Εως και την Τετάρτη 2 Απριλίου δεχθήκαμε περίπου 5.000 μηνύσεις», ανέφερε η Εισαγγελία της Χάγης σε σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) σε δηλώσεις του μετά τις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαρτίου είχε ρωτήσει, απευθυνόμενος στο πλήθος των υποστηρικτών του, εάν επιθυμούν «λιγότερους ή περισσότερους Μαροκινούς στην πόλη τους και την Ολλανδία». «Λιγότερους», είχαν απαντήσει οι οπαδοί του Βίλντερς, και ο ίδιος δεσμεύθηκε να το «φροντίσει». Ο Ολλανδός πολιτικός, στη συνέχεια, είχε αρνηθεί ότι υποστήριξε πως όλοι οι Μαροκινοί πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Πρέπει να φύγουν μόνο οι εγκληματίες και όσοι επιθυμούν να το κάνουν», είχε δηλώσει ο Βίλντερς, που ισχυρίσθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του. «Δεν είπα τίποτα κακό», είχε προσθέσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του PVV έχει προχωρήσει σε παρόμοιες δηλώσεις. Το 2011 ο Βίλντερς είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση μίσους, αλλά είχε αθωωθεί, εφόσον οι δικαστές εκτίμησαν ότι οι επικρίσεις του δεν κατευθύνονταν προς κάποια εθνοτική ομάδα, αλλά προς τη θρησκεία του Ισλάμ. Η εισαγγελία έχει διευκρινίσει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το ποιες από τις μηνύσεις έχουν γίνει δεκτές, αλλά αυτό αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω του μεγάλου αριθμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή