Πιθανό σήμα από τα μαύρα κουτιά του χαμένου Boeing

Πιθανό σήμα από τα μαύρα κουτιά του χαμένου Boeing

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα κινεζικό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών ανέφερε «ένα σήμα» στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να είναι ακόμη δυνατό να διαπιστωθεί αν συνδέεται ή όχι με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε πριν από ένα μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η συχνότητα του σήματος ήταν 37,5 χιλιόκυκλοι το δευτερόλεπτο, ταυτόσημη με εκείνην που αναμεταδίδουν οι καταγραφείς της πτήσης.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων.

Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί που να επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα μπορούσε να έχει βυθιστεί στο Μπόινγκ 777.

Οι αρχές εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς ή γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος και έχουν προειδοποιήσει πως μόνο όταν βρεθούν τα μαύρα κουτιά θα μπορέσει ίσως να λυθεί το μυστήριο.

Η πτήση MH370 είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο όταν, για άγνωστο λόγο, παρεξέκλινε από το σχέδιο πτήσης της και άρχισε να κατευθύνεται δυτικά, πετώντας πάνω από τη χερσόνησο της Μαλαισίας προς τον πορθμό της Μάλακα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά χάθηκε από τα ραντάρ.

Δορυφορικές εικόνες που μεταδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ορισμένα αντικείμενα να επιπλέουν, όμως εκείνα που ανασύρθηκαν δεν ανήκαν στο αεροσκάφος.

Η ανεύρεση των συντριμμιών και η ανασύνθεση της πορείας τους ανάλογα με τα ρεύματα θα μπορούσε να βοηθήσει να περιοριστεί η ζώνη των ερευνών, η οποία για την ώρα είναι τεράστια.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου και σε αυτό επέβαιναν 239 άνθρωποι. Η Μαλαισία ανακοίνωσε επίσημα στις 25 Μαρτίου ότι "κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή