Ομπάμα: Ολοι είμαστε Ελληνες

Ομπάμα: Ολοι είμαστε Ελληνες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα επεφύλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην τελετή για την 25η Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, που πραγματοποιήθηκε χθες. «Για μία μέρα, όλοι είμαστε Ελληνες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, «η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι». Ξεκινώντας στα ελληνικά («καλησπέρα»), ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε τον «βαθύ αντίκτυπο» των Ελληνοαμερικανών στο αμερικανικό έθνος, με ονομαστική αναφορά στις ελληνικές κοινότητες του Τάρπον Σπρινγκς (Φλόριντα) και του Σικάγο, ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του αναφωνώντας «Ζήτω η Ελλάς!».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στον οικονομικό τομέα, στους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αλλά και στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας στον δυτικό κόσμο, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή