Ο καιρός του στέρησε την υποδοχή των Μαορί

Ο καιρός του στέρησε την υποδοχή των Μαορί

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ. Στην πρώτη του περιοδεία, ξεκινώντας από τη Νέα Ζηλανδία, βρίσκεται από χθες ο πρίγκιπας Τζορτζ, σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών, συνοδευόμενος από τους γονείς του, τον πρίγκιπα της Βρετανίας Ουίλιαμ και τη μητέρα του Κέιτ. Ωστόσο η κακοκαιρία τού στέρησε την ευκαιρία να απολαύσει την καθιερωμένη υποδοχή των Μαορί. Οι ισχυροί άνεμοι, οι βροχές και η χαμηλή ορατότητα ήταν το σκηνικό του καιρού που αντίκρισε το πριγκιπικό τρίο μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος στο Ουέλινγκτον, στην αρχή της 20ήμερης περιοδείας στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Η 32χρονη Κέιτ αγωνιζόταν να κρατήσει το καπέλο της, έχοντας ταυτόχρονα τον γιο της στην αγκαλιά, πάνω στη σκάλα του Air Force 757, στο χαμηλότερο σκαλί της οποίας την περίμενε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κέι. Το παχουλό μωρό ήταν μάλλον ακατάλληλα ενδεδυμένο με σορτσάκι και μια λευκή ζακέτα, ενώ η Κέιτ φορούσε μια ασημένια καρφίτσα-δώρο στη βασίλισσα Ελισάβετ κατά την επίσκεψή της στη Νέα Ζηλανδία το 1953. «Δεν νομίζω ότι ο ενθουσιασμός τους που ήρθαν στη Νέα Ζηλανδία μειώθηκε επειδή γίναμε όλοι μούσκεμα σήμερα», σχολίασε ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Η άφιξη στο Ουέλινγκτον ήταν από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις του Τζορτζ, τρίτου στη διαδοχή του θρόνου, από όταν γεννήθηκε πέρυσι, στις 22 Ιουλίου. Θα συμμετάσχει σε λίγες από τις υποχρεώσεις των γονιών του. Η οικογένεια θα έχει ως βάση το Ουέλινγκτον και θα έχει ένα σχετικά ελαφρύ πρόγραμμα μονοήμερων εξορμήσεων. Πάντως ο μικρός έχασε την εντυπωσιακή υποδοχή από παραδοσιακά ντυμένους Μαορί γεμάτους με τατουάζ και κρατώντας δόρατα, που έριξαν ένα φύλλο μπροστά στα πόδια του πατέρα του και ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πολεμικές ιαχές. Η Κέιτ, η οποία δεν έχει επισκεφθεί ξανά ούτε τη Νέα Ζηλανδία ούτε την Αυστραλία, έπιασε κουβέντα με τους Μαορί και ακούστηκε από τους λαθρακουστές να χαρακτηρίζει «σούπερ» την τελετή. Αντίθετα, ο Ουίλιαμ, 31 ετών, είναι εξοικειωμένος με τέτοιου είδους εκδηλώσεις αφού έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και τις δύο χώρες. Στην πρώτη τους επίσκεψη στον Καναδά και τις ΗΠΑ λίγο μετά τον γάμο τους το 2011, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έτυχαν υποδοχής ροκ σταρ, ενώ το 2012 επισκέφθηκαν τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τις Νήσους του Σολομώντα στο πλαίσιο του αδαμάντινου ιωβηλαίου για τα 60χρονα της Ελισάβετ στον θρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή