Υπέρ της συγκέντρωσης όλων των εξουσιών στον Πούτιν το 63% των Ρώσων

Υπέρ της συγκέντρωσης όλων των εξουσιών στον Πούτιν το 63% των Ρώσων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστό 63% των Ρώσων θεωρεί ότι η συγκέντρωση σχεδόν όλων των εξουσιών στην Ρωσία από τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Λεβάντα.

Τον Μάρτιο του 2013, την άποψη αυτή υποστήριζε το 49%.

Ωστόσο το 46% έκρινε ότι μόνον υπό ορισμένες συνθήκες είναι απαραίτητη η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια ενός μόνο άνδρα.

Αντίθετο με την ιδέα αυτήν, οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση, δήλωσε το 15% των Ρώσων.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία έγινε μεταξύ της 21ης και της 24ης Μαρτίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.603 προσώπων, το ένα τρίτο των Ρώσων (31%) θεωρεί ότι "μια ισχυρή και απολυταρχική εξουσία" είναι απαραίτητη οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση στη χώρα.

Η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει στην πραγματικότητα ποτέ πέσει κάτω από το 60% από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2000.

Ο πρώην πράκτορας της KGB κατέρριψε στα τέλη Μαρτίου το ρεκόρ δημοτικότητας με την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, αφού το 80% των Ρώσων δήλωσε ότι "εγκρίνει την πολιτική του", σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του Κέντρου Λεβάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή