Σήματα από τα μαύρα κουτιά, λέει ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Σήματα από τα μαύρα κουτιά, λέει ο Αυστραλός πρωθυπουργός

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΘ. Από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πραγματοποιούσε την πτήση ΜΗ370 και χάθηκε ανεξήγητα από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου προέρχονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα ηχητικά σήματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από την πολυεθνική δύναμη έρευνας στον Ινδικό Ωκεανό. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Αμποτ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σαγκάη, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Εχουμε περιορίσει πολύ την έκταση που ερευνάται και πιστεύουμε ότι τα ηχητικά σήματα που καταγράφουμε τις τελευταίες ημέρες προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που χάθηκε. Πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τη θέση όπου βρίσκονται τα μαύρα κουτιά με μια απόκλιση μερικών χιλιομέτρων. Ωστόσο αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να ανασύρουμε συντρίμμια του αεροσκάφους από βάθος 4,5 χιλιομέτρων ή με το να μάθουμε τι συνέβη τελικά στην πτήση ΜΗ370.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται εντατικά από αέρος και θαλάσσης, καθώς όλοι ελπίζουν να καταφέρουν να καταγράψουν κατά το δυνατόν περισσότερα ηχητικά σήματα από τα μαύρα κουτιά προτού πάψουν να εκπέμπουν. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες, το ηχητικό σήμα που καταγράφηκε από το αυστραλιανό R-3 Orion κατά πάσα πιθανότητα δεν προέρχεται από το χαμένο αεροσκάφος.

Τέλος, η κυβέρνηση της Μαλαισίας άρχισε διεξοδική έρευνα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και των στρατιωτικών φορέων προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί χάθηκαν πολύτιμες ευκαιρίες να αναγνωριστεί και να παρακολουθείται η πτήση ΜΗ370 αμέσως μετά την εξαφάνισή της από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή