Το Ισραήλ αλλάζει σχέδια για το αέριο

Το Ισραήλ αλλάζει σχέδια για το αέριο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή στα σχέδια της Κύπρου για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό φέρνουν οι ενεργειακές συνεργασίες του Ισραήλ με χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο το 2015 είναι πιθανό να τοποθετηθούν αγωγοί από το Ισραήλ στην Τουρκία, ενώ ετοιμάζεται συνεργασία του Τελ Αβίβ με την Αίγυπτο, με στόχο τις εξαγωγές στην Ασία. Το συγκεκριμένο σενάριο, σημειώνεται στο σχετικό τηλεγράφημα, αναστέλλει προηγούμενα σχέδια του Ισραήλ για διάθεση αερίου σε τερματικό σταθμό εξαγωγής αερίου στην Κύπρο, επιφέροντας και πλήγμα στις φιλοδοξίες της Λευκωσίας.

Οι Κύπριοι υπολόγιζαν ότι θα έπαιρναν επιπλέον ισραηλινό αέριο, ωστόσο το Ισραήλ εμφανίζεται ολοένα και πιο απρόθυμο να μοιραστεί το αέριό του με ένα ανταγωνιστικό έργο στην Κύπρο, καθώς οι σχετικές συζητήσεις σταμάτησαν. Πέραν τούτου, οι Ισραηλινοί δείχνουν να προσανατολίζονται, ως εναλλακτική λύση, σε ένα πλωτό τερματικό υγροποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή