Κλήση και πρόστιμο για τους οδηγούς της Αυστραλίας

Κλήση και πρόστιμο για τους οδηγούς της Αυστραλίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οδηγοί της Αυστραλίας που θα μιλούν στο κινητό, θα στέλνουν μηνύματα, θα τρώνε ή θα μακιγιάρονται θα εντοπίζονται με μια νέα επαναστατική μέθοδο και θα τιμωρούνται αυστηρά. Η αστυνομία θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα με κάμερες που θα καταγράφουν όσους κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ οδηγούν.

Η υψηλής τεχνολογίας πρώτη κινητή κάμερα στη χώρα, με το όνομα «Ranger», μπορεί να εντοπίζει παραβάτες οδηγούς που μιλάνε στο κινητό, στέλνουν μηνύματα, δεν φορούν τη ζώνη τους ή κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που τους αποσπά την προσοχή. Το καινοτόμο στοιχείο, που την ξεχωρίζει από τις άλλες κάμερες, είναι η ικανότητα να καταγράφει στιγμιότυπα από απόσταση 700 μέτρων και να απαθανατίζει τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πριν καν αυτοί αντιληφθούν την παρουσία της!

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Ρόμπερτ Χιλ, χαρακτήρισε το νέο μέτρο ως μια από «τις πιο σημαντικές οδικές ρυθμίσεις που διεξάγονται στην πολιτεία κατά την πασχαλινή περίοδο».

«Γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί κατευθείαν κλείνουν το τηλέφωνο και βάζουν τη ζώνη τους, όποτε βλέπουν περιπολικό της αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Χιλ και πρόσθεσε: «Χρησιμοποιώντας αυτή την κάμερα μακρινής γωνίας λήψης, θα μπορούμε να τους δούμε πρώτοι».

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της Αστυνομίας, πρόστιμα μπορούν να επιβληθούν και σε οδηγούς που φαίνονται αφηρημένοι και χάνουν οπτική επαφή με τον δρόμο, ανεξάρτητα από το αν εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούν ή όχι κινητό τηλέφωνο.

«Η ιστορία μας έχει μάθει πως βιώνουμε μεγάλες τραγωδίες στους δρόμους κατά τις διακοπές του Πάσχα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, 1.385 άνθρωποι έχουν υποφέρει από 1.018 συγκρούσεις οχημάτων στους δρόμους της Βικτώριας. Αυτό σημαίνει ότι 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 528 τραυματίστηκαν σε βαθμό που απειλήθηκε ή άλλαξε η ζωή τους και 835 τραυματίστηκαν ελαφρώς» ανέφερε ο κ. Χιλ.

Από τον περασμένο χρόνο, πρόστιμα της τάξης των 433 δολαρίων και τέσσερις πόντοι στο σύστημα οδήγησης επιβάλλονται στους οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου. Οδηγοί που συγκεντρώνουν 12 πόντους μέσα σε τρία χρόνια μπορεί να χάσουν την άδεια οδήγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή