Νιγηρία: Μαζική απαγωγή κοριτσιών από σχολείο

Νιγηρία: Μαζική απαγωγή κοριτσιών από σχολείο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 200 νεαρά κορίτσια έπεσαν θύματα απαγωγής κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων σε σχολείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα πάντα με το BBC, τουλάχιστον 200 νεαρά κορίτσια απήχθησαν όταν άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο σχολείο και διέταξαν τα κορίτσια να επιβιβαστούν σε φορτηγά. Η επίθεση έλαβε χώρα στην ταραχώδη επαρχία Μπόρνο αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο τα βλέμματα στέφονται στους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, που έχει ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία στη Μπόρνο.

«Πολλά κορίτσια απήχθησαν από ενόπλους οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του σχολείου τους», δήλωσε ο Εμάνουελ Σαμ, ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση στο χωριό Τσιμπόκ στην πολιτεία Μπόρνο, όπου σημειώθηκε η επίθεση χθες Δευτέρα το βράδυ.

Ο Σαμ πρόσθεσε ότι διέφυγε στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας, μετά την επίθεση στο δημόσιο λύκειο θηλέων του Τσιμπόκ.

Οι ένοπλοι έφτασαν τα ξημερώματα με ένα μεγάλο φορτηγό και μοτοσικλέτες στο λύκειο και ανάγκασαν τις μαθήτριες να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Γκίντεο Τζίμπριν, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιες από τις μαθήτριες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο χωριό ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητριών στη διάρκεια των ετήσιων εξετάσεών τους, οι οποίες θα διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα. Όμως οι ένοπλοι «εξουδετέρωσαν τους στρατιώτες και απήγαγαν τα κορίτσια», όπως δήλωσε ένας κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση οι ένοπλοι κατέστρεψαν το χωριό. «Δεν έχουμε αριθμό θυμάτων», σημείωσε ο Τζίμπριν.

Η ισλαμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», συχνά εξαπολύει επιθέσεις εναντίον σχολείων.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την αυστηρή επιβολή του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου Σαρία στη Νιγηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή