Βοστώνη: Εκδηλώσεις μνήμης ένα χρόνο μετά την βομβιστική επίθεση

Βοστώνη: Εκδηλώσεις μνήμης ένα χρόνο μετά την βομβιστική επίθεση

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΣΤΟΝΗ. Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την πάροδο ενός χρόνου από τη βομβιστική επίθεση στο μαραθώνα της Βοστώνης, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα και είχαν τραυματισθεί 264.

Ο δήμαρχος της Βοστώνης, Μάρτιν Γουαλς και ο καρδινάλιος, Σον Ο’ Μάλεϊ κατέθεσαν στεφάνια στα σημεία, όπου εξερράγησαν οι δύο βόμβες, ενώ μία τιμητική φρουρά της τοπικής αστυνομίας με τη συνοδεία του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Ντεβαλ Πατρικ και της οικογένειας του νεαρότερου θύματος, του οκτάχρονου Μάρτιν Ρίτσαρντ, διέσχισε την οδό Μπόιλστον, σταματώντας δύο φορές κοντά στο σημείο τερματισμού.

Οι παρευρισκόμενοι αγκαλιάσθηκαν και μιλούσαν σιγανά υπό τον ήχο μίας ορχήστρας με γκάιντες, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν παρέστη σε άλλη εκδήλωση μνήμης. Ο μαραθώνας θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 21 Απριλίου υπό συνθήκες υψηλής ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή