Εγκλεισμός και κακοποίηση στην Αργεντινή

Εγκλεισμός και κακοποίηση στην Αργεντινή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αποτρόπαιες υποθέσεις εγκλεισμού και συστηματικής κακοποίησης, μιας 31χρονης γυναίκας και ενός δεκαπεντάχρονου υιοθετημένου κοριτσιού, από τους γονείς τους, αποκαλύφθηκαν από την αστυνομία της Αργεντινής. Η 31χρονη γυναίκα υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 53χρονο πατέρα της, ο οποίος την κρατούσε έγκλειστη στο σπίτι του από την παιδική της ηλικία. Ο άνδρας είχε αποκτήσει με την κόρη του πέντε παιδιά, ηλικίας δύο έως δεκατριών ετών, τα οποία τρομοκρατούσε για να μην αποκαλύψουν το έγκλημα. Η αστυνομία της Μεντόσα επενέβη όταν ο σύζυγος της αδελφής της άτυχης γυναίκας επικοινώνησε με τις Αρχές για να καταγγείλει το γεγονός.

Σύμφωνα με τον Μανουέλ Οντιβέρος της μονάδας σεξουαλικών εγκλημάτων της αστυνομίας της Μεντόσα, η καταγγελία έγραφε πως η γυναίκα δεν είχε άλλη ερωτική σχέση και πως ο πατέρας της ήταν αυτός που την κακοποιούσε σεξουαλικά και ευθυνόταν για τις εγκυμοσύνες της. Ο 53χρονος συνήθως παρουσίαζε την κόρη του ως σύζυγό του, όταν οι γείτονες και οι άνθρωποι που δεν σχετίζονταν με το οικογενειακό τους περιβάλλον τον ρωτούσαν για τη γυναίκα. Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν επειδή είχε κακοποιήσει μία από τις άλλες κόρες του, η οποία σταδιακά απομακρύνθηκε από το σπίτι του.

Η αστυνομία της Μεντόσα αναζητεί τη μητέρα της 31χρονης, η οποία φέρεται να εγκατέλειψε την οικογένεια πριν από έξι χρόνια, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε συνεργός του πρώην συζύγου της. Η υπόθεση της νεαρής γυναίκας έχει παρομοιασθεί με την υπόθεση Φριτσλ. Ο Αυστριακός Γιόζεφ Φριτσλ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2009 για τον θάνατο ενός εκ των παιδιών του λόγω παραμέλησης, αλλά και για τον βιασμό και εγκλεισμό της κόρης του στο υπόγειο του σπιτιού του για 24 χρόνια.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον εγκλεισμό και την κακοποίηση ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού στο Μπουένος Αϊρες. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι θετοί γονείς της, κρατούσαν την κοπέλα φυλακισμένη στο γκαράζ του σπιτιού τους για εννέα χρόνια ασκώντας της σωματική βία και υποσιτίζοντάς την. Η δεκαπεντάχρονη είπε στους αστυνομικούς ότι το ζευγάρι τής έδινε μόνο νερό και ψωμί, ενώ τη χτυπούσαν όταν προσπαθούσε να φάει τα αποφάγια του σκύλου και της μαϊμούς, που έμεναν μαζί της στον ίδιο χώρο. Μέσα στο διάστημα των εννέα ετών που εκρατείτο φυλακισμένη στο γκαράζ, βγήκε μόνο δύο φορές έξω. Το κορίτσι, που όταν εντοπίσθηκε από την αστυνομία ζύγιζε μόλις είκοσι κιλά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Οι θετοί γονείς του κοριτσιού συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για παράνομο εγκλεισμό και σωματική κακοποίηση. Η βιολογική αδελφή του κοριτσιού, η οποία αναζητούσε τα ίχνη της αδερφής της, κατήγγειλε στην αστυνομία την εξαφάνισή της. Η βιολογική οικογένειά της αποτελείται από επτά ακόμη παιδιά και οι γονείς της αναγκάστηκαν να τη δώσουν για υιοθεσία λόγω οικονομικής αδυναμίας. Οι θετοί γονείς είχαν νόμιμα αναλάβει τη φροντίδα του κοριτσιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή