Το χαμένο παιδί υπήρχε μόνο στο Facebook

Το χαμένο παιδί υπήρχε μόνο στο Facebook

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία που προσπαθούσε να βρει τα ίχνη του μικρού Σεϊσόν Μπαζίνιο γνώριζε ότι έδινε έναν αγώνα απέναντι στον χρόνο για να βρει το μικρό αγόρι που χάθηκε, εξαφανίστηκε από τον χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ. Ο τοπικός δικαστής δεν έχασε στιγμή και αμέσως άσκησε δίωξη για απαγωγή και παράνομη κατακράτηση κατά αγνώστων, ενώ δύτες της αστυνομίας ερευνήσαν σπιθαμή προς σπιθαμή τα νερά γειτονικής λίμνης καθώς πολλοί εξέφρασαν φόβους ότι το νήπιο είχε πνιγεί.

Καθώς, όμως, οι ημέρες περνούσαν χωρίς κανένα ίχνος, οι αστυνομικοί στο Αγέ, κοντά στο Μουλέν της Οβέρν, είχαν ετοιμαστεί να πουν στους συγγενείς του παιδιού, που τους είχαν ειδοποιήσει για την εξαφάνιση, να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Οπως τελικά αποδείχθηκε, δεν ήταν παράξενο το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν ίχνη του παιδιού, απλούστατα διότι το μικρό αγόρι δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε ο Σεϊσόν Μπαζίνιο ούτε οι γονείς του υπήρξαν ποτέ στον φυσικό κόσμο. Ολοι τους ήταν πλάσματα του κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία βρήκε κάποιες φωτογραφίες του παιδιού και του πατέρα του, του εικοσάχρονου Ράιαν Μπαζίνιο, στο Facebook, αλλά δεν βρήκε το παραμικρό που να υποδεικνύει ότι αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά υπήρχαν. Ο εισαγγελέας Ερικ Μαζό δήλωσε ότι η έρευνα είχε μεταβληθεί, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά θα ασκούσε δίωξη για την αναφορά ενός μη πραγματικού, ενός φανταστικού εγκλήματος. «Η έρευνα ήταν μακρά και πολύπλοκη, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο μικρός Σεϊσόν ουδέποτε υπήρξε, όπως δεν υπήρξαν ποτέ η μητέρα και ο πατέρας του», επισήμανε ο εισαγγελέας.

Η καταγγελία για την εξαφάνιση του αγοριού έγινε από μια γυναίκα η οποία δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήταν αδελφή του παππού του παιδιού και ότι είχε δει το μικρό αγόρι την προηγούμενη εβδομάδα κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά πίστευε ότι το παιδί είχε πέσει θύμα απαγωγής. Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι οι γονείς είχαν χωρίσει και δεν είχε την παραμικρή ιδέα πού βρίσκονταν τώρα.

Οι αστυνομικοί εξακολούθησαν να ψάχνουν το παιδί αλλά η υπόθεση άρχισε να τους κινεί υποψίες εξαιτίας των πολλών αντιφάσεων. Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, σήμερα κρατείται από την αστυνομία και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών και πρόστιμο 7.500 ευρώ σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη για το αδίκημα της αναφοράς ανύπαρκτου εγκλήματος. Η αστυνομία εξάλλου ανακρίνει την κόρη της γυναίκας και μία εξαδέλφη της -εφηβικής ηλικίας και οι δύο- οι οποίες δημιούργησαν τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook και ανάρτησαν φωτογραφίες που υπέκλεψαν από άλλους λογαριασμούς.

«Δυστυχώς πρόκειται για μια υπόθεση της εποχής μας. Κάποιος αποφάσισε να δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ και τα γέμισε φωτογραφίες έτσι ώστε όλοι να πιστέψουν ότι αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν», εξηγεί ο Μαζό. «Δεν γνωρίζουμε γιατί έγινε η καταγγελία στην αστυνομία, προσπαθούμε να βρούμε κίνητρο. Ισως η γυναίκα να είχε ψυχολογικά προβλήματα ή να υπήρχε άλλος λόγος, όπως η εκδίκηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή