Τουρτσίνοφ: Να σταματήσει ο ρωσικός «εκβιασμός»

Τουρτσίνοφ: Να σταματήσει ο ρωσικός «εκβιασμός»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ζήτησε σήμερα από την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, να σταματήσει να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και να σταματήσει τον "εκβιασμό" της.

Ο Τουρτσίνοφ εξέδωσε αυτό το σύντομο διάγγελμά του προς το έθνος μετά την ανακοίνωση από την Ρωσία ότι ξεκινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα, σε απάντηση στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην "τρομοκρατική απειλή" στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου έχουν ξεσηκωθεί φιλορώσοι αυτονομιστές, πρόσθεσε ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος κατηγόρησε την Μόσχα ότι "υποστηρίζει ανοιχτά τους τρομοκράτες".

"Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στην τρομοκρατική απειλή", σημείωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

"Αξιώνουμε από την Ρωσία να σταματήσει να αναμειγνύεται στις εσωτερικές μας υποθέσεις, να σταματήσει τον εκβιασμό και τις απειλές και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την ανατολική μεθόριο της Ουκρανίας", κατέληξε ο Τουρτσίνοφ, αφού κατηγόρησε την Μόσχα ότι "υποστηρίζει ανοιχτά τους δολοφόνους και τους τρομοκράτες" στην Ουκρανία.

"Το Κίεβο θέτει εν αμφιβόλω την νομιμότητα των εκλογών", απαντά η Μόσχα

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις που είχαν στόχο τους αυτονομιστές, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά την νομιμότητα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών, οι οποίες έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τέτοια εξέλιξη όπως οι εγκληματικές ενέργειες από αυτούς στο Κίεβο (…) θέτουν σοβαρά εν αμφιβόλω την νομιμότητα των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο", δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή