Πανικός από μεθυσμένο επιβάτη

Πανικός από μεθυσμένο επιβάτη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός για αεροπειρατεία σήμανε χθες στο αεροδρόμιο του Μπαλί της Ινδονησίας. Αιτία του συναγερμού, το χάος που επικράτησε σε αεροσκάφος της Virgin Australia το οποίο απογειώθηκε από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας με προορισμό το Μπαλί της Ινδονησίας, όταν ένας άνδρας, υπό την επήρεια οινοπνεύματος, όρμησε προς το πιλοτήριο και προσπάθησε να ανοίξει τη θωρακισμένη πόρτα με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να διαμηνύσει ότι στο αεροσκάφος εκτυλίσσεται αεροπειρατεία. Οταν προσγειώθηκε στο Μπαλί, το αεροπλάνο οδηγήθηκε σε μεγάλη απόσταση από το κτίριο του αεροδρομίου, ενώ οι υπόλοιπες πτήσεις καθηλώθηκαν για πολλές ώρες στο έδαφος. Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της Virgin Australia στο Μπαλί Χέρου Σουντζατμίκο, στην πραγματικότητα δεν έγινε απόπειρα κατάληψης του αεροσκάφους από αεροπειρατές αλλά όλα ξεκίνησαν όταν ο μεθυσμένος επιβάτης προσπάθησε να εισέλθει με βία στο πιλοτήριο. Μάλιστα ήταν τόσο επιθετικός, που το πλήρωμα της πτήσης αναγκάστηκε να τον δέσει με χειροπέδες.

Ο άνδρας που προκάλεσε το επεισόδιο ονομάζεται Ματ Λόκλι, είναι 28 ετών και έχει συλληφθεί, αλλά επί του παρόντος, λόγω της κατάστασής του, δεν έχει εξηγήσει στους αξιωματικούς της αστυνομίας ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός του.

Μεγάλη νευρικότητα

Μετά την υπό άγνωστες συνθήκες εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, επικρατεί μεγάλη νευρικότητα στην πολιτική αεροπορία σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς η αρχική φάση της έρευνας ανοικτά του Περθ δεν κατάφερε να εντοπίσει το παραμικρό στοιχείο που θα υποδείκνυε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εκεί. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, η έρευνα για το χαμένο αεροσκάφος μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα. Η αναζήτηση του αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, μπαίνει σε μια πολύ δυσκολότερη φάση, όπου η υποβρύχια αναζήτηση θα καλύψει πολύ μεγαλύτερες περιοχές του βυθού.

Το ρομποτικό τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο Bluefin 21 επρόκειτο να ολοκληρώσει χθες τη σάρωση μιας περιοχής του πυθμένα με εμβαδόν περί τα δέκα τετραγωνικά χλμ., όπου οι ειδικοί πιστεύαν ότι θα εντόπιζαν τα συντρίμμια του Boeing. Παρότι οι προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους είναι κυρίως υποβρύχιες, η αναζήτηση συντριμμιών από αέρος και θαλάσσης συνεχίζεται. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι έχει φτάσει η ώρα να αποφασίσει η Μαλαισία με ποιο τρόπο θέλει να εξακολουθήσει την έρευνα και αν θα ζητήσει να έλθουν στην περιοχή περισσότερα ρομποτικά υποβρύχια. Η Μαλαισία παρέδωσε προχθές την προκαταρκτική έκθεση για την εξαφάνιση της ΜΗ370 στον διεθνή οργανισμό αεροπορικών μεταφορών (ICAO), αλλά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζίπ Ραζάκ, το περιεχόμενό της θα δημοσιοποιηθεί την άλλη εβδομάδα.

Χθες, εξοργισμένοι από τη μη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της έκθεσης, οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης πραγματοποίησαν ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη μαλαισιανή πρεσβεία στο Πεκίνο απαιτώντας μεγαλύτερη διαφάνεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή