Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξετάζει η Δύση

Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξετάζει η Δύση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τέσσερις Ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά συμφώνησαν ότι η Ρωσία δεν ανταποκρίθηκε στους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία και προτίθενται να συνεργαστούν για να συντονίσουν την απάντησή τους που θα "επιβάλει το κόστος" στη Μόσχα.

"Ο πρόεδρος (Ομπάμα) σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να επιβάλουν στοχευμένες κυρώσεις για να απαντήσουν στις τελευταίες ενέργειες της Ρωσίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος μετά την τηλεφωνική διάσκεψη στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Βρετανίας, Ματέο Ρέντσι και Ντέιβιντ Κάμερον.

"Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και μέσω της G7 και της Ευρωπαϊκής Έντονης να συντονίσουν τα επόμενα βήματα για να επιβάλουν το κόστος στη Ρωσία. Οι ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε ακόμη να επιλέξει μια ειρηνική λύση για την κρίση, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής της συμφωνίας της Γενεύης", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από το Λονδίνο, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε ότι η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με νέες κυρώσεις επειδή το Κρεμλίνο αρνείται να στηρίξει τη διαδικασία που έχει ως στόχο να κατευναστούν οι εντάσεις στην Ουκρανία.

"Μολονότι συνεχίζουν να κρατούν ανοιχτή την πόρτα για μια διπλωματική λύση στην κρίση, βασισμένη στη συμφωνία της Γενεύης, οι πέντε ηγέτες συμφώνησαν ότι υπό το φως της άρνησης της Ρωσίας να στηρίξει τη διαδικασία, θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή μια επέκταση των στοχευμένων κυρώσεων σε συνεργασία με τους άλλους ηγέτες της G7 (σ.σ. η ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στην οποία μετέχουν επίσης η Ιαπωνία και ο Καναδάς) και με τους Ευρωπαίους εταίρους" ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κάμερον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή