Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές

Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές το τελευταίο εικοσιτετράωρο με πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, μέχρι αργά απόψε αναμένεται να έχουν περισυλλεγεί τουλάχιστον άλλοι πεντακόσιοι μετανάστες προερχόμενοι από λιμάνια της Λιβύης, οι οποίοι με πλοία του θα μεταφερθούν στις ιταλικές ακτές.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι τα «Κέντρα Ταυτοποίησης και Απέλασης» στη Σικελία είναι και πάλι υπερπλήρη και όπως υπογραμμίζει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» πολλοί μετανάστες αρνούνται να κάνουν γνωστά τα στοιχεία τους.

Ο περιφερειάρχης της Σικελίας Ροζάριο Κροτσέτα τόνισε, πάντως, ότι «η αλληλεγγύη προς τους μετανάστες αποτελεί χρέος του ιταλικού κράτους, των δήμων και των περιφερειών» και ότι «τυχόν προβλήματα πρέπει να λυθούν με τη συνεργασία όλων των φορέων, χωρίς υπερβολές και αρνητικές προσεγγίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή