Ωρα ντιμπέιτ για τους υποψηφίους προέδρους της Κομισιόν

Ωρα ντιμπέιτ για τους υποψηφίους προέδρους της Κομισιόν

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα μεταδοθεί, από το Euronews, η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- του Ζ. Κ. Γιούνκερ (από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα), του Μάρτιν Σουλτς (από τη Σοσιαλιστική Ομάδα), του Γκι Φέρχοφσταντ (από τους Φιλελεύθερους) και της Σκα Κέλερ (από τους Πράσινους), που διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου euobserver.com, ως τη μέρα των ευρωεκλογών θα οργανωθούν τέσσερις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας όμως – υποψήφιος πρόεδρος που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά- Βόρεια Πράσινη Αριστερά- θα λάβει μέρος μόνο στην τελευταία, λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

Αύριο Τρίτη, οι τέσσερις υποψήφιοι θα έχουν μια δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση που θα φιλοξενηθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 13:30 (ώρα Ελλάδας) και η οποία θα αναμεταδοθεί ζωντανά από την πλατφόρμα του Εuranet.

Στις 9 Μαΐου θα οργανωθεί μια τρίτη τηλεοπτική αναμέτρηση από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας -όπου θα λάβουν μέρος οι Γιούνκερ, Σουλτς, Φέρχοφσταντ και ο Ζοζέ Μποβέ (από τους Πράσινους), ενώ τέλος στις 15 Μαΐου, πάλι στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη τηλεοπτική αναμέτρηση, στην οποία θα λάβει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια καινοτομία που κατοχυρώθηκε στη συνθήκη της Λισαβόνας. Εκεί, αναφέρεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να λάβουν υπόψη τους το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στον ορισμό του υποψηφίου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επιλογή του οποίου θα εγκριθεί τελικά από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή