Πέθανε ο πρόεδρος της Atlantic Bank, Σπύρος Βουτσινάς

Πέθανε ο πρόεδρος της Atlantic Bank, Σπύρος Βουτσινάς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ο πρόεδρος της Τράπεζας Ατλάντικ (Atlantic Bank) των Ηνωμένων Πολιτειών, Σπύρος Βουτσινάς, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κεφαλονιά.

H Atlantic Bank ήταν θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας από το 1953 μέχρι το 2006, όποτε πουλήθηκε στην αμερικανική τράπεζα New York Community Bank.

Ο εκλιπών εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της New York Community Bank στις 31 Οκτωβρίου του 2003, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και στέλεχος της Atlantic Bank, της οποίας έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις 28 Απριλίου 2006.

Ο ομογενής τραπεζίτης εκτός από την πολύχρονη επαγγελματική δραστηριότητά του, ενεργοποιήθηκε στα κοινά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στηρίζοντας πολιτιστικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες.

Δεκάδες φορείς της Ομογένειας και γενικότερα της αμερικανικής κοινωνίας τον είχαν τιμήσει, ενώ στάθηκε αρωγός προσπαθειών για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, προώθησε και ανέδειξε αρκετά άτομα ελληνικής καταγωγής στο χώρο εργασίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή