Μπερλουσκόνι: «Έλεγχο» στις τελευταίες δηλώσεις του κάνει το δικαστήριο του Μιλάνου

Μπερλουσκόνι: «Έλεγχο» στις τελευταίες δηλώσεις του κάνει το δικαστήριο του Μιλάνου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικαστήριο του Μιλάνου έκανε γνωστό σήμερα ότι «ελέγχει» τις τελευταίες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά του δικαστικού σώματος.

Σε συνέντευξή του σε εκπομπή του ιταλικού ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι γελοίο να πιστεύουν, κάποιοι, ότι μπορούν να τον επανεντάξουν στην κοινωνία χάρη σε μια υποχρεωτική κοινωφελή εργασία και σε συζητήσεις, κάθε δεκαπέντε ημέρες, με κοινωνικούς λειτουργούς».

Πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που πρόκειται για έναν ιταλό πολίτη που προήδρευσε τρεις φορές της συνόδου του G8, η απόφαση αυτή δεν είναι γελοία απλά και μόνον για τον ίδιο, αλλά προσβάλλει ολόκληρη την Ιταλία».

Το δικαστήριο του Μιλάνου όρισε ότι ο Μπερλουσκόνι θα εκτίσει τον ένα χρόνο φυλάκιση για φορολογική απάτη προσφέροντας κοινωφελή εργασία σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων έξω από το Μιλάνο, υπό τον όρο να μην συνεχίσει να καταφέρεται, άμεσα και έμμεσα, κατά του δικαστικού σώματος.

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Μπερλουσκόνι τόνισε, δε, ότι «το 2011, όταν παραιτήθηκε από πρωθυπουργός, είχαν πέσει όλοι επάνω του, συμπεριλαμβανομένης και της ιταλικής δικαιοσύνης».

Εάν ανασταλεί η ισχύς της απόφασης για τον τρόπο έκτισης της ποινής του ο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε θεωρητικά να εκτίσει τους δώδεκα μήνες της ποινής του ή σε κατ' οίκον περιορισμό ή στη φυλακή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή