Συρία: Λουτρό αίματος στο Χαλέπι από βομβαρδισμό σχολείου

Συρία: Λουτρό αίματος στο Χαλέπι από βομβαρδισμό σχολείου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο Χαλέπι της Συρίας όταν σχολείο επλήγη από επιδρομές που εξαπέλυσε η συριακή αεροπορία, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές.

Το σχολείο χτυπήθηκε την ώρα καθηγητές και μαθητές προετοίμαζαν έκθεση ζωγραφικής, όπου τα παιδιά θα επιδείκνυαν ζωγραφιές σχετικά με τον εμφύλιο που αιματοκυλά τη χώρα τους, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Το σχολείο βρίσκεται στη συνοικία Ανσάρι του Χαλεπίου, η οποία ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Οι αντάρτες μετέδωσαν βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι σοροί 10 παιδιών, βαλμένες στη σειρά μέσα σε γκρίζους σάκους, πολλοί εκ των οποίων είναι γεμάτοι αίματα.

Στα βίντεο των ανταρτών φαίνονται και ορισμένες ζωγραφιές των παιδιών. Μία ζωγραφιά δείχνει έναν σκελετό να κρέμεται, περιτριγυρισμένος από κρανία. Ένα παιδί στέκεται κοντά, σε ένα χαντάκι, όπου το πυροβολεί ένας ένοπλος. Πάνω από το κεφάλι του παιδιού υπάρχει μία «φούσκα», όπου το παιδί γραφεί σε σπαστά αγγλικά «Η Συρία θα ακόμα ελεύθερη».

Έως τώρα δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της Δαμασκού σχετικά με τις καταγγελίες των ακτιβιστών.

Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται πρωτίστως από αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπάρχουν 2,66 εκατομμύρια καταγεγραμμένοι σύροι πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν στις γειτονικές χώρες: στον Λίβανο, στην Τουρκία και στην Ιορδανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή