Κατολίσθηση εξαφάνισε ένα ολόκληρο χωριό

Κατολίσθηση εξαφάνισε ένα ολόκληρο χωριό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 2.100 κάτοικοι της αραιοκατοικημένης αφγανικής επαρχίας Μπανταχσάν, στα σύνορα της χώρας με το Τατζικιστάν, αγνοούνται, ύστερα από κατολίσθηση στο χωριό Αμπ Μπαράκ.

Φόβους εξέφραζαν χθες οι Αρχές για νέα κατολίσθηση στο σημείο, όπου σωστικά συνεργεία και κάτοικοι ερευνούσαν στις λάσπες για επιζώντες. Της κατολίσθησης, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, είχε προηγηθεί καταρρακτώδης βροχή και άλλη μικρότερη κατολίσθηση από το ίδιο σημείο της απότομης πλαγιάς, ενώ τα περισσότερα θύματα ήταν κάτοικοι του χωριού που προσπαθούσαν να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από τις λάσπες. Παρά τις προσπάθειες των Αρχών να προσεγγίσουν το σημείο από αέρος, η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και μηχανημάτων εκσκαφής αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς οι δρόμοι προς την επαρχία Μπανταχσάν έχουν υποστεί καταστροφές από τις βροχές.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε χθες ότι άμεση προτεραιότητα των υπηρεσιών αρωγής είναι η προσωρινή στέγαση των άνω των 4.000 αστέγων και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή