Λιβύη: Απόπειρα δολοφονίας κατά αξιωματούχου στη Βεγγάζη

Λιβύη: Απόπειρα δολοφονίας κατά αξιωματούχου στη Βεγγάζη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης επέζησε της απόπειρας δολοφονίας που έγινε εναντίον του από μέλη μιας πολιτοφυλακής ισλαμιστών στην πόλη της Βεγγάζης, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τις δηλώσεις εκπροσώπου των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του Αμπντουλάχ αλ Σαϊτί, διοικητή των επιχειρήσεων ασφαλείας στο κέντρο της Βεγγάζης, δήλωσε ο Ιμπραχίμ αλ Σάρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο αξιωματούχος δεν τραυματίστηκε.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση κατηγόρησε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία για τη δολοφονία 9 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων. Η ένοπλη οργάνωση κατέλαβε το αρχηγείο της αστυνομίας στη Βεγγάζη με αποτέλεσμα να σημειωθούν σφοδρές συγκρούσεις.

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και οι δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών είναι κάτι συνηθισμένο στη Βεγγάζη, όπου οι στρατιώτες συγκρούονται τακτικά με μαχητές της Άνσαρ αλ Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον.

Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις εκεί από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοι είχαν σκοτωθεί από επίθεση μαχητικών ισλαμιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή