Αυτοσαρκαστικός ο Ομπάμα σε δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών

Αυτοσαρκαστικός ο Ομπάμα σε δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Όπως κάθε χρόνο, οι δημοσιογράφοι της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον για το ετήσιο δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να αστειευτεί και να αυτοσαρκαστεί αναφερόμενος στην πολιτική του για την υγεία, τους πολιτικούς αντιπάλους του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με αφορμή τα προβλήματα μηχανογράφησης του ObamaCare, της πολιτικής για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση του προέδρου Ομπάμα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: "Το 2008 το σύνθημα μου ήταν 'Ναι μπορούμε', το 2013 το σύνθημά μου είναι 'Control-alt-delete'".

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον ρώσο ομόλογό του για να σατιρίσει ορισμένους συντηρητικούς σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης και την προφανή εμμονή τους με το γυμνό στήθος του Πούτιν

Φέτος ο κωμικός Τζόελ Μακ Χέιλ ανέλαβε να διασκεδάσει τον πρόεδρο και τους καλεσμένους του. Ο αμερικανός ηθοποιός φημίζεται για τις αστείες ατάκες του στην εκπομπή του "The Soup" στο καλωδιακό και δορυφορικό ψυχαγωγικό κανάλι E!.

Το δείπνο των ανταποκριτών έχει γίνει το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της Ουάσιγκτον, με ηθοποιούς του Χόλιγουντ κάθε χρόνο να σμίγουν με πολιτικούς και προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων.

Το φετινό δείπνο γιόρτασε και τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του θεσμού αυτού, τον οποίο ορισμένοι δημοσιογράφοι επικρίνουν για τη χλιδή του αλλά και για την επιδεικτικά υπερβολική οικειότητα μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η Washington Post γράφει για το "αλλόκοτο δείπνο των ανταποκριτών, με γνωστούς δημοσιογράφους, υψηλόβαθμους πολιτικούς, διακεκριμένους αθλητές και αστέρες του Χόλιγουντ από πρωτοκλασάτους έως τριτοκλασάτους".

Το κόκκινο χαλί, η αίθουσα χορού γεμάτη από άντρες που φορούν σμόκιν και γυναίκες με αστραφτερά βραδινά φορέματα παραπέμπουν στην βραδιά των Όσκαρ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο έξω από το ξενοδοχείο όταν έφθασαν χθες βράδυ για την εκδήλωση.

Το δείπνο καθιερώθηκε πριν από 100 χρόνια ως μια μικρή συγκέντρωση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. Ήταν μια εκδήλωση άγνωστη εκτός των ορίων της Ουάσιγκτον μέχρι το 1987, όταν ένας δημοσιογράφος συνοδευόταν στο δείπνο από την εντυπωσιακά όμορφη γραμματέα του αντισυνταγματάρχη Ολιβερ Νορθ, στο επίκεντρο του σκανδάλου Ιράν-κόντρας, γράφει η Washington Post.

Η παρουσία της νεαρής Χολ έγινε πρωτοσέλιδο και άνοιξε τις πύλες για διάσημους προσκεκλημένους στη βραδιά αυτή.

Φέτος, 2.630 εισιτήρια ξεπουλήθηκαν μέσα "σε δευτερόλεπτα", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου Στίβεν Τόμα στην Post.

Ωστόσο επικριτές δηλώνουν πως η βραδιά αυτή πλέον δεν προσφέρει καμιά χρησιμότητα. Ο Μαρκ Λίμποβιτς ανταποκριτής του The New York Times Magazine δήλωσε στο CNN ότι δεν ξέρει τί γιορτάζεται τη βραδιά αυτή. "Απλά δεν ξέρω γιατί πραγματοποιείται ξανά και ξανά", τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή