Ρέντσι: Μάχη «ανάμεσα στην ελπίδα και στον θυμό οι Ευρωεκλογές»

Ρέντσι: Μάχη «ανάμεσα στην ελπίδα και στον θυμό οι Ευρωεκλογές»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα «ντέρμπι μεταξύ ελπίδας και θυμού» χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος «να μεταθέσουν το πεδίο της προεκλογικής εκστρατείας», διότι η προεκλογική εκστρατεία ως σήμερα δεν γίνεται με αντικείμενο τα θέματα «της Ευρώπης».

Για τον 39χρονο Ιταλό πρωθυπουργό «η εκστρατεία αυτή μετατρέπεται σε ντέρμπι ανάμεσα στην ελπίδα και τον θυμό, ανάμεσα σε όσους ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ιταλίας και σε όσους πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Διότι στο παρελθόν υπήρχαν περιστερές και γεράκια, ενώ τώρα κυκλοφορούν μόνον τσακάλια και προφήτες καταστροφής».

Σύμφωνα με σχολιαστές, ο Ρέντσι αναφερόταν με την τελευταία σιβυλλική φράση του στον ιδρυτή και ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο.

Ο Ρέντσι εξήγησε ότι πρέπει να ζητηθεί η εμπιστοσύνη των Ιταλών όχι για να κυβερνήσει η κεντροαριστερά με μια λίγο ευρύτερη πλειοψηφία, αλλά για να μπορέσει «να αλλάξει την Ευρώπη, παραμένοντας στο προσκήνιο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης σημείωσε ότι «η πρόταση εξόδου από το ευρώ συνεπάγεται ουρές στα μηχανήματα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών, την χρεοκοπία των επιχειρήσεων, την δυσκολία στην παροχή δανείων. Την αλλαγή, δηλαδή, της καθημερινής ζωής».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης του να μειώσει κατά 80 ευρώ το μήνα τους φόρους και τις κρατήσεις που επιβάλλονται στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους, ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας υπογράμμισε ότι «πρόκειται μόνον για τα ορεκτικά, για την αρχή της αλλαγής και της προσπάθειας να επιστραφεί στην μέση αστική τάξη αυτά που δικαιούται».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή