Βρετανία: Μειώνεται το προβάδισμα των Εργατικών, κερδίζει έδαφος ο Φάρατζ

Βρετανία: Μειώνεται το προβάδισμα των Εργατικών, κερδίζει έδαφος ο Φάρατζ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μια ποσοστιαία μονάδα μειώθηκε το προβάδισμα των Εργατικών στη Βρετανία, οι οποίοι εξακολουθούν πάντως να προηγούνται, βάσει νέας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, τo Εργατικό Κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, οι οποίες θα διεξαχθούν το Μάιο του 2015, έναντι του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, των Συντηρητικών, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το UKIP (το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου).

Η δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Survation, την Παρασκευή και το Σάββατο σε δείγμα 1005 Βρετανών, πιστώνει το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ με ένα ποσοστό 18% στην πρόθεση ψήφου.

Το Ukip εκθρονίζει από την τρίτη θέση το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, που δεν συγκεντρώνει παρά μόλις το 8% της πρόθεσης ψήφου.

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι οι Συντηρητικοί που βρίσκονται στην εξουσία (33%) μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες έχουν μειώσει τη διαφορά τους από τους Εργατικούς (34%) καταγράφοντας αύξηση 5 εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη παρόμοια δημοσκόπηση, τον περασμένο μήνα.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων κρίνει ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ένας κακός πρωθυπουργός, όμως το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ δεν θα ήταν καταλληλότερος σε αυτήν την θέση.

Σε ερώτημα για το ποιον θεωρούν ιδανικό υποψήφιο οι Βρετανοί απάντησαν ο Κάμερον (26%), και κατόπιν ο Μίλιμπαντ (23%). Ακολουθούν ο ηγέτης του Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ (14%) και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Νικ Κλεγκ των Ελεύθερων Δημοκρατών (7%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 46% των Βρετανών θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν ένα δημοψήφισμα διενεργείτο αύριο, ενώ το 39% θα επέλεγε η χώρα να παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή