Συνελήφθη στην Ιταλία ο Κλάουντιο Σκαγιόλα

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Κλάουντιο Σκαγιόλα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Ο Κλάουντιο Σκαγιόλα, πρώην υπουργός Βιομηχανίας στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, συνελήφθη χθες με την κατηγορία της συνέργειας στη διαφυγή στο εξωτερικό πρώην βουλευτού καταδικασθέντος για σχέσεις με τη μαφία.

Η αστυνομική υπηρεσία καταπολέμησης της μαφίας ανακοίνωσε ότι ο Σκαγιόλα συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του Αμεντέο Ματατσένα, ο οποίος έχει διαφύγει στο Ντουμπάι. Ο πρώην βουλευτής της Φόρτσα Ιτάλια, του κόμματος του Μπερλουσκόνι, κατέφυγε στον Περσικό Κόλπο προκειμένου να αποφύγει την ποινή φυλάκισης, μετά την καταδίκη του για σχέσεις με την καλαβρέζικη μαφία.

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σκαγιόλα, μέσω των διασυνδέσεών του στον Λίβανο, βοήθησε τον Ματατσένα να φύγει από την Ιταλία, παρόλο που το διαβατήριό του είχε κατασχεθεί.

Μετά τη σύλληψή του, ο Σκαγιόλα δεν έκανε κανένα σχόλιο. Ο υπουργός Βιομηχανίας είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση το 2010 για παρανομίες σε σχέση με την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος κοντά στο Κολοσσαίο της Ρώμης, υπόθεση για την οποία αργότερα αθωώθηκε.

Τον περασμένο μήνα συνελήφθη στον Λίβανο άλλο μέλος του στενού κύκλου του Μπερλουσκόνι, ο Μαρτσέλο ντελ Ούτρι. Ο Ντελ Ούτρι, συνεργάτης του Μπερλουσκόνι από τα πρώτα του βήματα, είχε καταδικασθεί πρωτόδικα για σχέσεις με τη μαφία, ενώ εξαφανίστηκε από την Ιταλία λίγο πριν από την ανακοίνωση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή