Πρώτη μέρα κοινωφελούς εργασίας για τον Μπερλουσκόνι

Πρώτη μέρα κοινωφελούς εργασίας για τον Μπερλουσκόνι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Ημέρα γνωριμίας με πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ ήταν η χθεσινή για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μετέβη στο γηροκομείο «Σάκρα Φαμίλια» όχι ως πολιτικός που υπόσχεται βελτιώσεις στον τομέα της υγείας αλλά ως κατάδικος υποχρεωμένος να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή τετραετούς φυλάκισης για φορολογικές απάτες στον όμιλο Μέντιασετ, ενώ η ποινή του μετατράπηκε σε μονοετή λόγω γενικής αμνηστίας. Λόγω ηλικίας, μπορεί να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας τέσσερις ώρες κοινωφελούς εργασίας την εβδομάδα και σεβόμενος κάποιους περιοριστικούς όρους, όπως την απαγόρευση νυχτερινής εξόδου.

Η διοίκηση του γηροκομείου είπε ότι η προσαρμογή του Μπερλουσκόνι θα είναι σταδιακή. Ο ίδιος όμως φαίνεται να αντιμετωπίζει τη νέα αυτή φάση της ζωής του με τον γνωστό πληθωρικό του τρόπο.

«Νομίζω ότι στο τέλος θα μείνω πολύ περισσότερο από όσο πρέπει. Εχω προετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη. Χρειάστηκα μόλις δέκα ημέρες για να μάθω τις διάφορες μεθόδους θεραπείας που μπορεί να υπάρξουν», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι, που έχει διατελέσει τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, παραμένει η κυρίαρχη προσωπικότητα της ιταλικής Κεντροδεξιάς. Λόγω της καταδίκης του δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του, περιορισμός που ωστόσο δεν τον εμποδίζει να μετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία.

Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν την εκλογική ισχύ της Forza Italia περίπου στο 20%, πίσω από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρέντσι και από το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή