Ρόιτερς: Η Μόσχα ενδέχεται να κατασκευάσει οκτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες για το Ιράν

Ρόιτερς: Η Μόσχα ενδέχεται να κατασκευάσει οκτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες για το Ιράν

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ενδέχεται να υπογράψει μια συμφωνία φέτος για την κατασκευή τεσσάρων έως και οκτώ νέων αντιδραστήρων για πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν, εκ των οποίων δύο για το εργοστάσιο του Μπουσέρ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

Η Ρωσία έχει κατασκευάσει τον μοναδικό εν λειτουργία πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στο εργοστάσιο του Μπουσέρ.

"Η Ρωσία και το Ιράν ενδέχεται να υπογράψουν μια διακυβερνητική συμφωνία φέτος για την κατασκευή τεσσάρων ως οκτώ πυρηνικών αντιδραστήρων, και, βάσει της συμφωνίας, το συμβόλαιο για την κατασκευή των πρώτων δύο αντιδραστήρων που θα προστεθούν στο Μπουσέρ", επεσήμανε η πηγή.

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι συζητά με το Ιράν την πιθανότητα κατασκευής περισσότερων αντιδραστήρων, όμως δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή