Αυστηρή προειδοποίηση της Ουάσινγκτον στην Ταϊλάνδη για το πραξικόπημα

Αυστηρή προειδοποίηση της Ουάσινγκτον στην Ταϊλάνδη για το πραξικόπημα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε από τον επικεφαλής του στρατού της Ταϊλάνδης, την άμεση επιστροφή στις «δημοκρατικές αρχές » αφότου ο στρατός κατέλαβε τον έλεγχο της εξουσίας με πραξικόπημα , ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε την επικοινωνία μεταξύ του στρατηγού Ρέιμοντ Οντιέρνο, επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ισχυρού αρχηγού του στρατού της Ταϊλάνδης, Πραγιούθ Τσαν-ότσα εποικοδομητική προσθέτοντας ότι η συνομιλία πραγματοποιήθηκε αργά την Πέμπτη. « Ο στρατηγός κατέστησε σαφές ότι περιμένουμε σίγουρα επιστροφή στις δημοκρατικές αρχές στην Ταϊλάνδη το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν το πραξικόπημα ήδη από την Πέμπτη και έχουν δηλώσει ότι επανεξετάζουν τη βοήθειά που παρέχουν προς την Ταϊλάνδη . Την Παρασκευή , το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ανασταλεί στρατιωτική βοήθεια περίπου 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε επίσης την Παρασκευή στους αμερικανούς πολίτες να αναθεωρήσουν οποιαδήποτε πρόθεση τους για μη ουσιώδη ταξίδια στην Ταϊλάνδη κυρίως στην Μπανγκόκ , λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 700 πεζοναύτες στην Ταϊλάνδη για στρατιωτικές ασκήσεις προγραμματισμένες να διεξαχθούν έως τις 27 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή