Ταϊλάνδη: Διέλυσαν την Γερουσία οι πραξικοπηματίες – Παραμένει υπό κράτηση η πρώην πρωθυπουργός

Ταϊλάνδη: Διέλυσαν την Γερουσία οι πραξικοπηματίες – Παραμένει υπό κράτηση η πρώην πρωθυπουργός

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η στρατιωτική χούντα που πήρε την εξουσία με πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη διέλυσε τη Γερουσία.

Η διάλυση του Σώματος των 150 γερουσιαστών, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκλεγμένοι, ανακοινώθηκε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (NPOMC) συνταγματάρχη Βινθάι Σουβαρί.

Η διάλυση της Γερουσίας έδωσε τέλος στις εικασίες ότι το Σώμα ενδεχομένως να διόριζε τον επόμενο πρωθυπουργό.

Η πρώην πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα και πολλά μέλη της κυβέρνησής της κρατούνται από σήμερα από τη χούντα, η οποία ανακοίνωσε πως μπορεί να τους κρατήσει "μέχρι μια εβδομάδα". Η 46χρονη πρώην πρωθυπουργός, η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία στις αρχές Μαΐου με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση, φέρεται ότι κρατείται σ' ένα στρατόπεδο.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο, οι συλληφθέντες μπορεί να παραμείνουν υπό κράτηση για μια εβδομάδα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κρατούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους ηγέτες τόσο των φιλοκυβερνητικών όσο και των αντικυβερνητικών κινημάτων διαμαρτυρίας όπως ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, ο οποίος είχε ηγηθεί διαδηλώσεων επί επτά μήνες στην Μπανγκόκ εναντίον της πρώην κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή