Bild: «Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ», κ. Ερντογάν

Bild: «Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ», κ. Ερντογάν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ», είναι ο τίτλος ανοιχτής επιστολής που απευθύνει η γερμανική εφημερίδα «Bild» στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της αποψινής του ομιλίας στην Κολονία.

Την ίδια ώρα η Κοινότητα των Αλεβιτών διοργανώνει στην πόλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα.

Στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται στα γερμανικά και στα τουρκικά, η Bild αναφέρεται στη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν μετά το δυστύχημα στο ορυχείο της Σομά, στην απαγόρευση που επέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αποκαλύψεις που αφορούν διαφθορά μελών της οικογένειάς του, στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, αλλά και στην κριτική που άσκησε στον Γερμανό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.

«Στην Κολονία κάνετε σήμερα προεκλογική εκστρατεία ενώπιον 18.000 Γερμανο-τούρκων. Ίσως να πείτε ό,τι είπατε και τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο: "Να είστε περήφανοι για τη γλώσσα, για τη σημαία, για τον πολιτισμό σας" – και με αυτά να μην εννοείτε τα γερμανικά. Ή όπως το 2008 στην Κολονία: "Η αφομοίωση είναι έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας"» τονίζει η εφημερίδα και καταλήγει: «Η Γερμανία είναι μια ελεύθερη χώρα, όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ως εκ τούτου δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σας απαγορεύσουμε την επίσκεψη. Ωστόσο, ένα είναι σαφές: Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!».

Επισήμως ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Γερμανία με αφορμή την 10η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαίων-Τούρκων, την οποία στηρίζει το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού. Στην ουσία πρόκειται για προεκλογική ομιλία ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Αυγούστου, καθώς στη Γερμανία ζουν περίπου 1,3 εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή