Υποψίες για πειρατεία σε ταϊλανδέζικο πετρελαιοφόρο

Υποψίες για πειρατεία σε ταϊλανδέζικο πετρελαιοφόρο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας (IMB) ανακοίνωσε σήμερα πως πιθανόν πειρατεία σημειώθηκε σε ταϊλανδέζικο πετρελαιοφόρο με 14μελές πλήρωμα που κατευθυνόταν από τη Σιγκαπούρη στην Ινδονησία, ένα δεύτερο σοβαρό κρούσμα σε διάστημα μηνών σε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς.

"Πρόκειται πιθανόν για πειρατεία. Έχουμε στείλει σήματα προς τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε επιφυλακή και οι αρμόδιες αρχές έχουν ειδοποιηθεί," δήλωσε ο Νόελ Τσουνγκ, επικεφαλής του κέντρου πληροφόρησης για την πειρατεία του IMB που εδρεύει στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι αρχές έχασαν την επαφή με το τάνκερ MT Orapin 4 μετά την αναχώρησή του από ένα τερματικό σταθμό στη Σιγκαπούρη στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με αναφορά του ΙΜΒ. Το τάνκερ κατευθυνόταν στο Ποντιανάκ της Ινδονησίας.

Στα τέλη Απριλίου, πειρατές είχαν εισβάλει σε δεξαμενόπλοιο ανοικτά των ακτών της Μαλαισίας, από το οποίο πήραν τρία εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου.

Προηγούμενες πειρατείες σε δεξαμενόπλοια και κλοπές από φορτηγά πλοία έχουν σημειωθεί πιο κοντά στη Σιγκαπούρη, με πέντε τέτοια περιστατικά μεταξύ 2011 και 2013, σύμφωνα με το διακυβερνητικό όργανο Συμφωνία Περιφερειακής Συνεργασίας για την Καταπολέμηση της Πειρατείας και Ένοπλης Ληστείας εναντίον Πλοίων στην Ασία (ReCAAP) .

Οκτώ ένοπλες επιθέσεις σημειώθηκαν στα Στενά της Μάλακα και γύρω από τη Σιγκαπούρη το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με μια πειρατεία την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε το ReCAAP που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή