Γερμανία: Καλύτερα καταρτισμένοι στο αντικείμενό τους οι νέοι μετανάστες απ’ ότι οι Γερμανοί

Γερμανία: Καλύτερα καταρτισμένοι στο αντικείμενό τους οι νέοι μετανάστες απ’ ότι οι Γερμανοί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερα καταρτισμένοι από τους Γερμανούς είναι οι νέοι μετανάστες, ιδίως από τον ευρωπαϊκό Νότο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη του Βερολίνου. Επιπλέον, τουλάχιστον 15,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γερμανίας έχουν καταγωγή από άλλη χώρα.

Το 19% των κατοίκων της Γερμανίας προέρχεται από άλλη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι όσοι μετανάστευσαν στην χώρα από το 1955 και τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς εγκαταστάθηκε στην Γερμανία μετά το 1955. Από αυτούς, το 60% είναι πλέον γερμανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται «ξένοι».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες ζουν σχεδόν αποκλειστικά στην δυτική Γερμανία και στο Βερολίνο, ενώ μόνο το 3,3% ζει σε κρατίδιο της ανατολικής Γερμανίας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 35 έτη, έναντι των 45 ετών που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος για τους Γερμανούς.

Σε ότι αφορά τους νέους μετανάστες, κυρίως εκείνους που προέρχονται από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το Ινστιτούτο Πληθυσμού και Ανάπτυξης διαπιστώνει ότι με την κατάρτισή τους καλύπτουν ένα σημαντικό κενό• ωστόσο, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ράινερ Κλίνγκχολτς εκτιμά ότι δεν θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα ο σημερινός υψηλός ρυθμός μετανάστευσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή