Νεκρός Ουκρανός αστυνομικός σε επίθεση αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ

Νεκρός Ουκρανός αστυνομικός σε επίθεση αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ουκρανός αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στο Σλαβιάνσκ, προπύργιο των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αντάρτες «έριξαν όλμους από μια εκκλησία εναντίον ενός σημείου ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σεργκίι Γιαρόβιι σε ανακοίνωσή του. «Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται», πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν από τις 13 Απριλίου μια στρατιωτική επιχείρηση για να αντιμετωπίσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Μέχρι στιγμής περίπου 200 άνθρωποι —στρατιώτες, αντάρτες και πολίτες— έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο διορισμένος από το Κίεβο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ Σεργκίι Ταρούτα εκτίμησε σήμερα ότι η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση «δεν έχει επιτύχει τους στόχους της».

«Οι ουκρανοί στρατιώτες είναι πλέον αντιμέτωποι με επαγγελματίες που έχουν έρθει από πολλές περιοχές, περιλαμβανομένης της Τσετσενίας και τη Νότιας Οσετίας (της φιλορωσικής, αυτονομιστικής δημοκρατίας της Γεωργίας)», σημείωσε ο Ταρούτα.

Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι τάσσεται κατά μιας ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης «με τη χρήση όλου του στρατιωτικού δυναμικού». «Κάθε νέος θάνατος είναι μια τραγωδία για το Ντονμπάς και δημιουργεί δέκα νέους υποστηρικτές των τρομοκρατών», εξήγησε ο Ταρούτα.

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση «περισσότερων από 200 ομήρων» που κρατούν οι αυτονομιστές.

«Διεξάγουμε διαπραγματεύσεις για να επιτύχουμε την απελευθέρωση των ομήρων. Οι αντάρτες κρατούν σήμερα περισσότερους από 200 ανθρώπους, πολίτες διάφορων χωρών», διευκρίνισε ο Ταρούτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή