Την απελευθέρωση δύο Ρώσων δημοσιογράφων ζήτησε από τον Ποροσένκο η Μόσχα

Την απελευθέρωση δύο Ρώσων δημοσιογράφων ζήτησε από τον Ποροσένκο η Μόσχα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα το νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να ενεργήσει βάσει "των αρχών μιας δημοκρατικής κοινωνίας" και να απελευθερώσει δύο ρώσους δημοσιογράφους οι οποίοι κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία.

Στην πρώτη επίσημη ρωσική δήλωση μετά την ορκωμοσία του Ποροσένκο, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ορκωμοσία του, αλλά δεν σχολίασε την πρώτη ομιλία του, στην οποία είπε πως η Ουκρανία δεν θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το Μάρτιο.

Το ρωσικό υπουργείο επικεντρώθηκε αντίθετα στην κράτηση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού καναλιού Star, τους οποίους οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως έθεσαν υπό κράτηση χθες, Παρασκευή, θεωρώντας τους ύποπτους για δραστηριότητες παρακολούθησης.

"Ζητούμε από το Κίεβο να λάβει άμεσα μέτρα για την άνευ όρων απελευθέρωση των ρώσων πολιτών και να ενεργεί στο εξής βάσει των αρχών μιας δημοκρατικής κοινωνίας, η δέσμευση στην οποία δηλώθηκε στην ομιλία της ορκωμοσίας του Π. Ποροσένκο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της Ουκρανίας", αναφέρει το υπουργείο στη δήλωση που εξέδωσε.

Αναφερόμενο στη μεταχείριση των δημοσιογράφων, προσθέτει: "Είναι δύσκολο να μην σου δημιουργηθεί η εντύπωση πως ορισμένες δυνάμεις στην Ουκρανία είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για μια ειρηνική διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στη χώρα".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή