Πρωθυπουργό τη Ζαν Μαρί Λεπέν οραματίζεται ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ

Πρωθυπουργό τη Ζαν Μαρί Λεπέν οραματίζεται ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κινηματογραφιστής Ζαν Λυκ Γκοντάρ εξέφρασε την χαρά του σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Le Monde, για το γεγονός ότι η ακροδεξιά υπερίσχυσε στις ευρωεκλογές στη Γαλλία, ενώ εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρέπει να τοποθετήσει στον πρωθυπουργικό θώκο τη Μαρίν Λεπέν. «Ήλπιζα ότι το Εθνικό Μέτωπο θα κερδίσει. Θεωρώ ότι ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να διορίσει—το είπα ήδη στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, όμως εκείνοι το παρέλειψαν- πρωθυπουργό τη Μαρίν Λεπέν» δήλωσε ο γαλλο- ελβετός σκηνοθέτης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών για την ταινία «Adieu au langage».

 Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τους λόγους που υιοθετεί μια τέτοια θέση, εκείνος απάντησε: «Για να κινηθούν λίγο τα πράγματα». «Για να προσποιούμαστε ότι κινούνται, ακόμα και αν δεν κινούνται στην πραγματικότητα. Αυτό είναι καλύτερο από το να προσποιούμαστε ότι δεν κάνουμε τίποτα» προσέθεσε χαμογελώντας, έγραψε η εφημερίδα. «Δεν είμαι για αυτούς» υποστήριξε, ωστόσο, όταν ερωτήθηκε για τις καλές επιδόσεις των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

 «Πριν από καιρό, ο Ζαν Μαρί Λεπέν είχε ζητήσει να εκδιωχθώ από τη Γαλλία. Εγώ το μόνο που επιθυμώ είναι κάτι να κινηθεί λίγο…» προσέθεσε. Συνηθισμένος στο να προκαλεί σάλο, ο κινηματογραφιστής είχε πυροδοτήσει μια αντιπαράθεση στις ΗΠΑ το 2010 για τις θέσεις που είχε υιοθετήσει σε σχέση με το Ισραήλ και τους Εβραίους, λίγο πριν τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. «Είναι πρόβλημα εάν (ο Γκοντάρ) είναι αντισημίτης;» είχε γράψει τότε η εφημερίδα Los Angeles Times.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή