Απεργία ταξί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης

Απεργία ταξί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΡΙΣΙ / ΜΑΔΡΙΤΗ. Με πρωτοφανή συντονισμό απάντησαν χθες οι οδηγοί ταξί της ευρωπαϊκής ηπείρου στην επίθεση που δέχεται το επάγγελμά τους από φθηνά ταξί που λειτουργούν παρατύπως και συνδέονται με τους πελάτες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Πίσω από την αμερικανική εφαρμογή Uber βρίσκονται κολοσσοί όπως η Google και η Goldman Sachs.

«Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ανταγωνισμό. Ποτέ έως τώρα δεν παραλύσαμε το Λονδίνο», είπε οδηγός μαύρου παραδοσιακού ταξί, εξηγώντας ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία όλων των ειδών ταξί του Λονδίνου (μαύρα που λειτουργούν με ταξίμετρο, ραδιοταξί με σταθερή ταρίφα, λιμουζίνες κ.λπ.) ξεκίνησε στις δύο χθες το μεσημέρι στους δρόμους γύρω από την πλατεία Τραφάλγκαρ. Αριθμός οχημάτων που υπολογίζεται στα 10.000 με 12.000 εκινείτο με ταχύτητα βαδίσματος, προξενώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Με απεργία, διαδηλώσεις και ακινητοποίηση οχημάτων σε κομβικά σημεία αντέδρασαν οι οδηγοί ταξί σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Παρίσι, το Αμβούργο και το Βερολίνο. Στη Μαδρίτη, η συμμετοχή στην απεργία εκτιμήθηκε στο 100%, ενώ στο Παρίσι, το κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων προς τα δύο αεροδρόμια της πόλης υποχρέωσε κάποιους επιβάτες να φθάσουν στα αεροδρόμια με τα πόδια.

Μέσα από εφαρμογές όπως η Uber, που λειτουργεί σε τουλάχιστον 100 πόλεις σε 37 χώρες, οι πελάτες παραγγέλνουν ταξί από το κινητό τους τηλέφωνο. Σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί δεν έχουν άδεια, ενώ αντί ταξιμέτρου χρησιμοποιούν το δικό τους κινητό τηλέφωνο, αποδίδοντας προμήθεια 20% στην Uber.

Η αξία της εταιρείας, που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο, αποτιμήθηκε πρόσφατα στα 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια (δεν πρόκειται περί τυπογραφικού σφάλματος), έχοντας πενταπλασιάσει την αξία της μέσα σε ένα χρόνο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, άντλησε από επενδυτές νέα κεφάλαια ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τα κενά στη νομοθεσία, που απαγορεύει σε άλλα οχήματα, πλην των αδειοδοτημένων ταξί, να «φέρουν» ταξίμετρα, αλλά δεν θεωρεί ως ταξίμετρο την εφαρμογή ταξιμέτρου σε κινητό τηλέφωνο, που υπολογίζει την απόσταση μέσω GPS.

«Οχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό», έγραφαν τα πλακάτ των οδηγών ταξί που μετέτρεψαν τον χώρο γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου σε απέραντο πάρκινγκ ταξί. Σε κάποιες χώρες, όπως το Βέλγιο, οι δικαστικές προσφυγές κατά της Uber έχουν καταλήξει σε μερική απαγόρευση της υπηρεσίας, ενώ στο Παρίσι έχουν αναφερθεί περιστατικά επιθέσεων εναντίον οδηγών της Uber.

Οι οδηγοί του Λονδίνου, οι οποίοι περνούν από εκπαίδευση που διαρκεί το λιγότερο τρία χρόνια, προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις για την άδεια ταξί, θεωρούν ότι οι ρυθμιστικές αρχές κλείνουν τα μάτια στην καταστρατήγηση του καθεστώτος των αδειών και στην αφορολόγητη λειτουργία των ανεπίσημων ταξί.

Στις Βρυξέλλες, η επίτροπος Ψηφιακών Υποθέσεων Νέλι Κρους καλωσόρισε τις υπηρεσίες όπως η Uber, με την προϋπόθεση να φορολογούνται κανονικά. «Εχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα. Καινοτομίες όπως οι εφαρμογές ταξί ήρθαν για να μείνουν. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους και όχι εναντίον τους», δήλωσε η Κρους. Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν ανάλογα σχόλιά της στο παρελθόν, η Κρους εξέφρασε «συμπάθεια για όσους αντιμετωπίζουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους». «Η τεχνολογία αλλάζει πολλές πτυχές της ζωής μας», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή