Ουκρανία: Σε τεταμένο κλίμα οι διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο

Ουκρανία: Σε τεταμένο κλίμα οι διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν κατέληξαν σε συμβιβαστική λύση στη μακροχρόνια διαμάχη τους για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου κατά τις συνομιλίες που είχαν απόψε στο Κίεβο και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση αύριο το πρωί, ανακοίνωσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόνταν.

"Κάθε πλευρά εξήγησε τη θέση της σήμερα. Δεν βρέθηκε καμιά λύση. Συνεπώς, σύμφωνα με την πρόταση του Επιτρόπου για την Ενέργεια Γκίντερ 'Ετινγκερ, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλερ αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς το Κίεβο, αν αυτό δεν πληρώσει το χρέος του ύψους 1,95 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο διεξάγονται με τη μεσολάβηση της ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα μετά την κατάρριψη ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους από αντιαεροπορικό πύραυλο φιλορώσων αυτονομιστών που προκάλεσε τον θάνατο 40 αλεξιπτωτιστών και των εννέα μελών του πληρώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή